Choose Your Language

Friday, March 4, 2016

English Quiz-7 Based on Spotting the Error

ENGLISH QUIZ-7 BASED ON SPOTTING THE ERROR
1. Many  a man (1) / have been (2)/ working under me (3)/ none of these (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

2. I told him (1)/ the story (2)/ in details (3)/ to make him understand it fully. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

3. Different authorities (1)/ defines (2)/ intelligence in different ways (3)/ none of these. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

4. The old man (1)/ told his sons (2)/ that there was no such thing (3)/ like luck. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

5. Everyone knows (1)/ that the tiger (2)/ is faster (3)/ of all animals. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

6. Sakshi wrote an essay (1)/ so well that (2)/ her teacher was (3)/ very pleased with her. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

7. The conference was (1)/ attended (2)/ by more than (3) one hundred delegates. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

8. This is (1)/ one of the most (2)/ interesting book (3)/ I have ever read. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

9. Ram was happy (1)/ that Rita and her sister was going (2)/ by the same train (3)/ the next day (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

10. –
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

ANSWERS:
1.B, 2.C, 3.B, 4.D, 5.D, 6.A, 7.C, 8.C, 9.B, 10.A,

Quant Quiz-10 Based on Partnership

QUANT QUIZ-10 BASED ON PARTNERSHIP
1. A , B and C enter into a partnership. A invests Rs 4000 for the whole year, B puts in Rs 6000 at the first and increasing to Rs 8000 at the end of 4 months, while C puts in at first Rs 8000 but withdraw Rs 2000 at the end of 9 months. Find the profit of A at the end of year, if the total profit is Rs 16950.
a. Rs 3600             
b. Rs 6600                         
c. Rs 6750                         
d. Rs 6300

2. Three men A, B and C subscribe Rs 4700 for a business. A subscribes Rs 700 more than B and B Rs 500 more than C. How much will C receive out of a profit of Rs 423:
a. 135                                  
b. 198                                              
c. 90                                     
d. 190

3. A is a working and B is a sleeping partner in a business .A puts in Rs 5000 and B puts in Rs 6000. A receives of the profits for managing the business, and the rest is divided in proportion to their capitals. What does each get out of a profit of Rs 880      .
a. Rs. 350, Rs 420                      
b. Rs 460 , Rs 350                      
c. Rs 110, Rs. 420                      
d. Rs 460 , Rs 420

4. A and B entered into partnership with Rs 700 and Rs 600 respectively. After 3 months A withdrew 2/7 of his stock but after 3 months more he put back 3/5 of what he had withdrawn. The profits at the end of the year are Rs 726, How much of this should A receive:
a. 633                                  
b. 336                                              
c. 663                                               
d. 366

5. A , B , C pasture in the same field. A has in it 10 oxen for 7 months, B has 12 oxen for 5 months and C has 15 oxen for 3 months. The rent is Rs 17.50 .How much of the rent should each pay:
a. Rs 7, Rs 6, Rs. 4.50   
b. Rs 6,Rs. 8,Rs 3.50                 
c. Rs 7,Rs. 5,Rs 5.50                  
d. Rs 8,Rs 5,Rs 4.50

6. A and B enter into partnership investing Rs 12000 and Rs 16000 respectively. After 8 months, C also joins the business with a capital of Rs 15000. The share of C in a profit of Rs 45600 after 2 years will be:
a.  12000                            
b. 14400                             
c. 19200                             
d. 21200

7. A and B started a joint firm. A’s investment was thrice the investment of B and the period of his investment was two times the period of investment of B.B got Rs 4000 as profit for his investment. Their total profit if the distribution of profit is directly proportional to the period and amount, is:
a. Rs 24000                      
b. Rs 16000                                  
c. Rs 28000                                   
d. Rs 20000

8. Three partners shared the profit in a business in the ratio 5:7:8.They had partnered for 14 months, 8 months and 7 months respectively. What was the ratio of their investment;
a. 5:7:8                                
b. 28:49:64                                   
c. 38:28:21                        
d. none of these

9. A invested Rs 81000 in a business. After few months, B joined him with Rs 90000. At the end of the year, the total profit was divided between them in the ratio 6:5. After how many months did B join:
a. 3 month                        
b. 4 month                        
c. 5 month                         
d. none of these

10. Reena started a software business by investing Rs 20,000.After six months, Renu joined her with a capital of Rs 40000. After 3 years, they earned a profit of Rs 24,500.what was Simran’s share in the profit:
a. 10500                             
b. 5145                                           
c. 14000                             
d. none of these

ANSWERS
1.A, 2.C, 3.D, 4.D, 5.A, 6.A, 7.C, 8.D, 9.A, 10.A,

For Full Explanation Of Each Question CLICK HERE

REASONING QUIZ–10 BASED ON MIX REASONING

REASONING QUIZ–10 BASED ON MIX REASONING
1. If ‘Z’ denotes ‘-‘ ; ‘N’ denotes ‘ ’; ‘J’ denotes ‘ ’ and ‘L’ denotes ‘+’ then 40 J 5 Z 8 L 6 N 4 is:
a. 24                         
b. 40                         
c.-24                         
d. none of these

2. What should come next in the following letter series based on English alphabet: ACY      GIE    MOK
a. SQU                                  
b. SUQ                                 
c.  RTP                                 
d. none of these

3. The positions of how many digits in the number 59164823 will remain unchanged after the digits are rearranged in descending order within the number:
a. One                                  
b. Two                                 
c. three                               
d. none of these

4. In a certain code language ‘how are you doing’ written as ja da ka pa, ‘are you fine here’ written as ‘na ka sa ja’ and ‘fine doing well’ as ‘ra pa sa’.
‘how doing here’ written in that code language:
a. Ja sa pa              
b. pa sa da             
c. na pa da             
d. none of these

5. In which of the following A < E is definitely true:
a. Z_<A_<B =C_<D=E>_F>G                           
b. Z_<A>B=C<D<F>_F>G     
c. Z_<A<B=C_<E<F=G                                      
d. all of these

Directions (6-10): Study the following information carefully to answer these questions:

B,D,H,K,P,R and T are seven friends who studied in three Music institutes X,Y and Z. They had opted for one out of the three streams- composing, singing and lyricist with at least two of the in each specialization. No two persons have the same combination of institute and specialization.
The composer is from institute Y earns the maximum. D studied in institute Z as lyricist and earns more than only B and K. H is from institute X as composer and earns less than only P and T. R studied in institute Z for singing and earns more than D but less than H. T studied in institute X for singing. K, as lyricist , studied in institute Y and is not the least earner among them. B is the only studying singing from one of these institutes among them.

6. In which of the institutes did B study:
a. X                
b. Y                           
c. Z                            
d. Y or Z                  
e. data inadequate

7. What is P’s steam:
a. Lyricist              
b. composing                  
c. singing               
d. data inadequate       
e. none of these

8. Which of the following combinations of institute-individual- stream is not correct:
a. X-K- lyricist     
b. X-H-composing         
c. Y-B-singing                  
d. Z-R- singing                
e. none of these

9. Whose income is the second highest among them:
a. T                
b. H                           
c. P                            
d. P or T                 
e. none of these

10. How many of them earn more than D:
a. One                      
b. two                                  
c. three                               
d. five                                  
e. none of these

ANSWER
1.A, 2.B, 3.B, 4.C, 5.C, 6.B, 7.B, 8.A, 9.A, 10.E,
For Full Explanation Of Each Question CLICK HERE

Daily Current Affairs 4th March 2016

DAILY CURRENT AFFAIRS: 4 MARCH 2016
(Daily News India)
Shared By: WWW.DailyGk.IN

1. INDIA RANKS 90 IN TERMS OF ENERGY SECURITY
i. India has been ranked on 90th place in a list of 126 countries in terms of Energy Security complied by World Economic Forum.
ii. The list is topped by Switzerland followed by Norway on the basis of the ability to deliver secure, affordable and sustainable energy.
iii. It was declared by Global Energy Architecture Performance Index of WEF.

2. CHENNAI GETS INDIA’S FIRST SELF CLEANING SMART TOILETS
i. Chennai became the first city to start 183 self cleaning public eToilets.
ii. These toilets are free for Public use.
iii. Each toilet automatically cleans itself before entry and after use and sensors enable consumption of less water and power with each use.

3. MUKESH AMBANI AGAIN TOPS 84 INDIAN BILLIONAIRES IN FORBES LIST
i. Mukesh Ambani  chairman of Reliance Industries topped  in india amon 84 Indian billionaires  list of  Forbes 2016  in world's richest people list.
ii.The list was topped in world as richest person of world byBill Gates .
iii. Mukesh Ambani was  ranked 36th  in the world .
iii. Bill gates has topped the list for 17 times in last 22 years and he was followed by Spanish clothing retailer Amancio Ortega.
iv. United states has greatest number of billionaires followed by China, Germany, India 84 and Russia.

4. RBI UNLOCKS RS.40000 CRORE ADDITIONAL CAPITAL FOR BANKS
i. The Reserve Bank of India has approved additional capital of Rs.40,000crore to Indian banks.
ii. Finance minister Arun Jaitley announced a capital infusion of Rs. 25,000 crore for the fiscal year starting in April.
iv. Many public sector banks reported huge losses for the 2015 after the RBI asked lenders to identify several accounts as non-performing.
V.The Non performing assets has increased rapidly from last year.

5. WHO WAS SHIVAJI?  BOOK RELEASED BY GOVIND PANSARE
i. The Book titled “Who was Shivaji?” authored by Govind Pansare is released.
ii.The book was released on the birth anniversary of Chhatrapati Shivaji Maharaj, which was celebrated in Maharashtra on 19 February.
6. MUMBAI U-23 TEAM CLINCHED C.K NAYUDU TROPHY 2015-16
i. The Mumbai under-23 team grabbed the Col CK Nayudu Trophy by defeating Madhya Pradesh in Indore.
ii.Earlier Mumbai has won Ranji Trophy for the 41st time and it was mumnbai’s second major win in 2016.


Popular Posts