Choose Your Language

Thursday, May 5, 2016

Quant Quiz-21 For SBI PO & Clerk Based on Time & Work

QUANT QUIZ-21 BASED ON TIME AND WORK

1. Rohan completes 40% of task in 18 days and then with the help of Ram and Rohit finishes the work. Ram is 50%  as efficient as Rohan is and Rohit is 50% as efficient as Ramesh. How many days the remaining work is complete:
a.                              
b.                                     
c.                             
d.

2. Working together Anu and Anna can do a job in 6 days. Anna and Maya can do same job in 10 days and Maya and Anu in 7.5 d ays. How long will it take if they do together.
a. 3                        
b. 5                                                        
c. 7                                        
d. 2

3. 3 man, 4 women and 6 children can complete work in 7 days. a woman does double the work  a man does and a child does half the work a man does. How many woman alone can complete the work in 7 days.
a. 7                                        
b.8                                                         
c. 9                                        
d. 10

4. A,B and C can do a work in 5,10,15 days. They started together but after 2 DAYS A and B left.C did the remaining work in
a. 3                                        
b. 4                                                        
c. 8                                        
d.5

5. A can do a certain job in x days. B takes twice as long to do job. Working together they can complete in 6 days. How many hours does B takes.
a. 9                                        
b.10                                                      
c. 7                                        
d. 8

6. X alone can do a piece of work in 15 days and Y alone can do it in 10 days. X and Y undertook a job for Rs 720. With the help of Z they finish it in 5 days .Z’s pay is:
a. 150                                   
b.140                                                   
c. 60                                      
d. 120

7. S can do a job in 20 days R in 30 days and P in 60 days .If S is helped by R and P every 3rd day. How long will it take them to finish.
a. 15                                     
b.20                                                      
c. 10                                      
d. 18

8. 4 Men and 3Women can do a job in 6 days.5 Men and 6 Women can do a job in 4 days if she work alone on it then she takes:
a. 48                                     
b. 54                                                     
c. 60                                      
d. 72

9. A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 10 days. A and B undertook a job of Rs 3200. They worked it for 2 days and then C finished the remaining work in 7 days. C pays:
a. 1493                                
b. 1500                                                
c. 1600                                
d. 2000

10. 10 Women can complete a work in 7 days 10 Child can complete a job in 14 days .how many day will 5 women + 10 child take:
a. 7                                        
b. 14                                                     
c. 10                                      
d. 15
ANSWERS
1.C, 2.B, 3.A, 4.B, 5.A, 6.D, 7.A, 8.B, 9.A, 10.A,


For Full Explanation Of Each Question CLICKHERE

DAILY CURRENT AFFAIRS: 5 MAY 2016

DAILY CURRENT AFFAIRS: 5 MAY 2016
(Daily News India)
Shared By: WWW.DailyGk.IN

1. US NAVY TESTED WORLD'S LARGEST UNMANNED SURFACE VESSEL, SEA HUNTER
i. United States of America tested the world's largest unmanned surface vessel named Sea Hunter.
ii. It is designed to travel thousands of miles out at sea without a single crew member on board.
iii. The ship is powered by two diesel engines and can reach speeds of 27 knots per hour.

2. MARK SELBY WON WORLD SNOOKER CHAMPIONSHIP
i. England's world number one Mark Selby grabbed World Championship title of Snooker.
ii. He defeated China’s Ding Junhui by 18-14.
ii. Now he became the first Asian player to win the world title.

3. BHUPENDRA KAINTHOLA TAKES CHARGE AS FTII DIRECTOR
i. Indian Information Service  officer Bhupendra Kainthola took charge as Director of Film and Television Institute of India .
ii. He has replaced Prashant Pathrabe.
iii. Film and Television Institute of India is first institute in the country that provides training for acting, film making, video editing, direction and production.
iv. It is an autonomous body under Ministry of Information and Broadcasting.

4. SC SETS UP RM LODHA PANEL TO OVERSEE FUNCTIONS OF MEDICAL COUNCIL OF INDIA
i. The Supreme Court has formed a committee headed by former Chief Justice of India RM Lodha to oversee the functions of the Medical Council of India .
ii. The main work of the committee is to oversee all statutory functions under the Medical Council of India, Act.
iii. The MCI is the statutory regulator of medical profession and education in India.
iv. SC stated that MCI had repeatedly failed in its duties and the quality of medical education in the country was at its lowest ebb.
v. MCI has been accused of indulging in corrupt practices.

5. INDIA’S GDP TO GROW AT 7.5% FOR 2016-17
i. International Monetary Fund projected India’s growth rate at 7.5 percent for the year 2016.
ii. The IMF stated India’s growth rate in its report titled Regional Economic Outlook: Asia and Pacific, Building on Asia’s Strengths.
iii. It stated that GDP growth rate of India will be 7.5 percent growth in 2016 and 2017.

6. INDIA’S FIRST SCORPENE CLASS SUBMARINE INS KALVARI UNDERGOES FIRST SEA TRIAL
i. INS Kalvari, Indian Navy’s first indigenous Scorpene-class stealth submarine, has been recently launched  in the Mumbai naval dockyard.
ii. It is a diesel-electric attack submarine which is built under the strategic Project collaboration with French naval defence and energy company DCNS.
iii. INS Kalvari is also known as Tiger Shark .

iv. It can undertake various operations including multifarious warfare, Anti-submarine warfare, Intelligence gathering, mine laying, area surveillance etc. 

DAILY CURRENT AFFAIRS: 4 MAY 2016

DAILY CURRENT AFFAIRS: 4 MAY 2016
(Daily News India)
Shared By: WWW.DailyGk.IN

1. PRESIDENT PRANAB MUKHERJEE PRESENTS 63RD NATIONAL FILM AWARDS 2015
i. President Pranab Mukherjee has conferred 63rd National Film Awards in New Delhi.
ii. Legendry actor Manoj Kumar was conferred with Dada Saheb Phalke Award, highest official recognition in Indian cinema.
Some other awardes:
a.       Baahubali was bestowed with the Best feature film award.
b.      Bajrangi Bhaijaan directed by Kabir Khan was awarded as the Best Popular film providing wholesome entertainment.
c.       Best Actor award to Amitabh Bachchan for movie Piku.
d.      Best Actress: Kangana Ranaut for movie Tanu Weds Manu Returns.
e.       Best Feature Film on National Integration award to Nanak Shah Fakir directed by Sartaj Singh Pannu.

2. IMF STATED FINANCIAL INEQUALITY HIGHEST IN INDIA AND CHINA
i. According to IMF, Financial inequality is highest in India and China among Asia Pacific countries.
ii. Financial inequality in both countries is high despite the two are fastest growing economies.
iii. China and India have grown rapidly and reduced poverty sharply, however, this impressive economic performance has been accompanied by increasing levels of inequality.

3. INDIA TO HOLD FESTIVAL IN EGYPT TO MARK TAGORE'S BIRTH ANNIVERSARY
i. To mark the 155th birth anniversary of Rabindranath Tagore India will organize a cultural festival in Egypt.
ii. It will build the connections between the people of the two countries who share strong cultural bonds.
iii. The festival will be host from 8th May to 12th May.

4. WORLD'S SMALLEST ENGINE POWERED BY LIGHT CREATED
i. The world's smallest engine has been created at Cambridge University by UK based researchers.
ii. The engine is fueled by lasers and gold and a few billionths of a metre in size, which uses lights to power the engine.
iii. The engine will help to develop nano-machines that can navigate in water, sense the environment around them or even enter living cells to fight disease.
iv. The microscopic ANT engine, which cannot be seen by the human eye, is believed to be up to a hundred times more powerful than any other engine known to man.

5. NSE TO LAUNCH NEW EXCHANGE FOR MSME
i. The national stock exchange is going to launch a new trade receivable and credit exchange platform for micro, small and medium enterprises.
ii. This new exchange will help MSMEs to file their bill against large companies.
iii. These bills can be accepted electronically and auctioned so that these small enterprises are paid immediately.
iv. It will be a joint venture between NSE and Small Industries Development Bank of India.
v. The platform would be known as 'Trades Exchange'.
vi. The platform will be based on the Trade Receivables Discounting System .

6. THREE EARTH-LIKE PLANETS DISCOVERED ORBITING DWARF STAR
i. An international team of scientists have discovered a trio of Earth-like exoplanets using the TRAPPIST telescope at ESO’s La Silla Observatory.
ii. These planets were found orbiting just 40 light-years from Earth.
iii. They are likely comparable in size and temperature to Earth and Venus.


Popular Posts