Choose Your Language

Monday, December 26, 2016

DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ – 24, 25 DECEMBER

DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ – 24, 25 DECEMBER

1.  WHICH CRICKETER WON THE SIR GARFIELD SOBERS TROPHY FOR ICC CRICKETER OF THE YEAR 2016?
a) Ravichandran Ashwin
b) Steven Smith
c) Ravindra Jadeja
d) None of the above

ANS - A
2.  WITH WHICH MOBILE COMPANY UBER RECENTLY ANNOUNCED PARTNERSHIP TO HELP CUSTOMERS BOOK A CAB WITHOUT DOWNLOADING THE APPLICATION?
a) Xiomi
b) Nokia
c) Samsung
d) Micromax

ANS - D
3.  WHICH COUNTRY HAS WON THE 4TH WOMEN'S U18 ASIA CUP 2016 HOCKEY TOURNAMENT?
a) India
b) Japan
c) China
d) None of the above

ANS - C
4.  WHICH CELEBRITY TOPPED THE 2016 FORBES INDIA CELEBRITY 100 LIST?
a) Salman Khan
b) Rajinikanth
c) Aamir Khan
d) Virat Kohli

ANS - A
5.  WHICH STATE HAS DECIDED TO OPT FOR CASHLESS PAYMENT IN ALL ITS PUBLIC TRANSACTIONS?
a) Assam
b) Tripura
c) Manipur
d) Meghalaya

ANS - B
6.  WHO WAS CONFERRED WITH THE 52ND JNANPITH AWARD?
a) Raghuveer Chaudhari
b) Mahasvetha Devi
c) Ampasayya Naveen
d) Shankha Ghosh

ANS - D
7.  THE THEME OF THE NATIONAL CONSUMER DAY 2016 WAS?
a) Consumer is God
b) Role of Media in Protecting Consumer Rights
c) Alternate Consumer Disputes Redressal
d) Antibiotics off the Menu

ANS - C
8.  IN WHICH STATE THE UNION GOVERNMENT DECIDED TO SET UP 50 BIOTECH LABORATORIES IN SENIOR SECONDARY SCHOOLS?
a) Tripura
b) Arunachal Pradesh
c) Nagaland
d) Meghalaya

ANS - B
9.  PRIME MINISTER NARENDRA MODI LAID FOUNDATION STONE OF CHHATRAPATI SHIVAJI MAHARAJ MEMORIAL OFF THE COAST OF WHICH CITY?
a) Chennai
b) Tuticorin
c) Mumbai
d) Visakhapatnam

ANS - C
10.  WITH WHICH COUNTRY INDIA SIGNED A POWER PURCHASE AGREEMENT TO EXPORT ADDITIONAL 240 MW?
a) Bhutan
b) Myanmar
c) Nepal
d) Bangladesh

ANS - C


Popular Posts