Choose Your Language

Wednesday, March 8, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 MARCH

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 MARCH

1. INDIAN NAVY’S OLDEST FLAGSHIP AIRCRAFT CARRIER INS _______, ALSO KNOWN AS ‘GRAND OLD LADY’ WAS DECOMMISSIONED AFTER BEING INTO SERVICE FOR 30 YEARS.
a) INS Vedanta
b) INS Vikram
c) INS Vikramaditya
d) INS Viraat

ANS - D
2. RENE PREVAL WHO DIED AT THE AGE OF 74 WAS THE FORMER PRESIDENT OF WHICH COUNTRY?
a) Cuba
b) Israel
c) Haiti
d) Mexico

ANS - C
3. THE INDIAN WOMEN’S HOCKEY TEAM DEFEATED WHICH COUNTRY TO CLINCH THEIR 3RD CONSECUTIVE WIN IN THE 5-TEST HOCKEY SERIES IN BHOPAL?
a) Germany
b) Belarus
c) United States of America
d) Latavia

ANS - B
4. THE 2000TH BRANCH OF VIJAYA BANK HAS BEEN OPENED IN WHICH CITY ON MARCH 4, 2017?
a) Tirupati
b) Visakhapatnam
c) Kadapa
d) Kakinada

ANS - A
5. THE JOINT MILITARY TRAINING EXERCISE AL NAGAH-II IS BEING CONDUCTED BETWEEN INDIAN ARMY AND THE ARMY TROOPS OF WHICH COUNTRY?
a) Japan
b) Myanmar
c) Bangladesh
d) Oman

ANS - D
6. THE WEEK LONG BHAGORIA FESTIVAL IS CELEBRATED BY TRIBAL COMMUNITY OF WHICH INDIAN STATE?
a) Assam
b) Madhya Pradesh
c) Himachal Pradesh
d) West Bengal

ANS - B
7.  WHO HAS WON THE MEN’S SINGLE TITLE IN THE BRASIL OPEN 2017?
a) Albert Ramos
b) Marcus Daniell
c) Rogério Dutra
d) Pablo Cuevas

ANS - D
8.  THE NATIONAL CONFERENCE ON JAL KRANTI ABHIYAN WAS HELD IN WHICH CITY?
a) New Delhi
b) Kolkata
c) Mumbai
d) Bangaluru

ANS - A
9.  INDIA’S FIRST SMART TRIBAL VILLAGE HAS BEEN INAUGURATED IN WHICH STATE?
a) Madhya Prdaesh
b) Gujarat
c) Jammu & Kashmir
d) West Bengal

ANS - C
10.  IN COLLABORATION WITH WHICH CHATBOT PLATFORM, HDFC LIFE HAS LAUNCHED INDIA’S FIRST LIFE INSURANCE CHATBOT?
a) Imperson
b) Rebot.me
c) Haptik
d) Bots for Messengers


ANS - C

DAILY CURRENT AFFAIRS: 7TH MAR 2017

DAILY CURRENT AFFAIRS: 7TH MAR 2017
(DAILY NEWS INDIA)
SHARED BY: WWW.DAILYGK.IN

1. HARYANA PRESENTS OVER RS 1,02,329.35 CRORE BUDGET FOR FY 2017-18 IN STATE ASSEMBLY
i. Captain Abhimanyu, The Haryana Finance Minister, presented the proposed budget of Rs 1,02,329.35 cr for the fiscal 2017-18 in the state assembly which is Rs 9,041.59 (13.18%) more than previous year’s budget..
ii. 9 priority areas: Agriculture, urban development, rural development, infrastructure, IT governance, education, women empowerment, health, development of youth and culture.
iii. The Haryana Budget Session is going in Haryana Assembly (Vidhan Sabha).

2. TRIBAL FESTIVAL ‘BHAGORIA’ BEGINS IN JHABUA
i. Bhagoria Festival, also known as Bhagoria Haat Festival, celebrated by the tribal people of the Indian state Madhya Pradesh in Jhabua district.
ii. The festival which has been organized at 34 places in the state is celebrated in the month of March before the Holi Festival by the local tribes called Bhils and Bhilalas.
iii. The week-long festival is organised at different Bhagoria haats in the form of Svayamvara or Marriage Ceremony located in Jhabua, Dhar, Alirajpur, Barwani and Khargone districts in western Madhya Pradesh.

Popular Posts