Choose Your Language

Saturday, June 17, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 JUNE

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 JUNE

Q1. THE COUNCIL OF SCIENTIFIC AND INDUSTRIAL RESEARCH HAS ENTERED INTO AN AGREEMENT WITH THE METAL INDUSTRIES DEVELOPMENT INSTITUTE,LOCATED IN ______TO IMPLEMENT A TWINNING PROGRAMME.
a) Algeria
b) Nigeria
c) Somalia
d) Ethiopia

ANS - D
Q2. WHO AMONG THE FOLLOWING HAS WON THE LITTLE MISS UNIVERSE 2017 BEAUTY PAGEANT?
a) Prachi Brahmbhatt
b) Vaneeta Deshmukh
c) Padmalaya Nanda
d) Renisha Fernandes

ANS - C
Q3. WHO AMONG THE FOLLOWING F1 DRIVER HAS WON CANADIAN GRAND PRIXFOR THE SIXTH TIME?
a) Daniel Ricciardo
b) Sebastian Vettel
c) Lewis Hamilton
d) Nico Rosberg

ANS - B
Q4. C NARAYANA REDDY, WHO PASSED AWAY ON JUNE 12, 2017, WAS A?
a) Telugu poet and writer
b) Politician
c) Human Rights Activist
d) Sports Journalist

ANS - A
Q5. WHAT WAS THE THEME OF WORLD DAY AGAINST CHILD LABOUR 2017?
a) Child Labour and Modern Day Conflicts
b) Spreading Education to curb Child Labour
c) In conflicts and disasters, protect children from child labour
d) Raise your voice against child labour

ANS - C
Q6.  WHICH STATE GOVERNMENT HAS SIGNED A MOU WITH THE BRITISH COUNCIL TO ENHANCE QUALITY OF EDUCATION IN THE STATE?
a) Tripura
b) Assam
c) Sikkim
d) Mizoram

ANS - C
Q7.  THE CENTRE HAS APPROVED PROPOSALS FOR SETTING UP OF _____ AYURVEDA, UNANI, SIDDHA, AND HOMEOPATHY HOSPITALS ACROSS THE COUNTRY.
a) 250
b) 150
c) 200
d) 100

ANS - D
Q8.  G7 ENVIRONMENT MINISTERS MEETING WAS HELD ON 11TH AND 12TH JUNE, 2017 IN?
a) France
b) Italy
c) Canada
d) Germany

ANS - B
Q9.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN NAMED BY INSURANCE REGULATORY AND DEVELOPMENT AUTHORITY OF INDIA TO MANAGE THE AFFAIRS OF SAHARA INDIA LIFE INSURANCE?
a) J B Sitharaman
b) H K Parekh
c) R K Sharma
d) L V Narayanan

ANS - C
Q10.  JITU RAI AND HEENA SIDHU ARE ASSOCIATED WITH WHICH SPORT?
a) Shooting
b) Boxing
c) Swimming
d) Wrestling

ANS - A


DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 11 & 12 JUNE

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 11 & 12 JUNE

Q1. NITI AAYOG HAS LAUNCHED ‘SATH’ PROGRAM WITH STATE GOVERNMENTS FOR FURTHERING THE AGENDA FOR COOPERATIVE FEDERALISM. SATH’ STANDS FOR?
a) Sustainable Action for Training Human Capital
b) Systematic Action for Transforming Human Capital
c) Systematic Action for Training Human Capital
d) Sustainable Action for Transforming Human Capital

Ans - D
Q2. WHICH STATE GOVERNMENT HAS LAUNCHED THE “CHIEF MINISTER SCHOLARSHIP SCHEME” WITH AN AIM TO PROVIDE CHEAPER AND QUALITY TECHNICAL EDUCATION TO THE MERITORIOUS AND POOR STUDENTS OF THE STATE?
a) Haryana
b) Telangana
c) Punjab
d) Gujarat

Ans - C
Q3. THE CENTRAL COUNCIL FOR RESEARCH IN YOGA & NATUROPATHY UNDER THE MINISTRY OF AYUSH, GOVERNMENT OF INDIA, HAS INITIATED A YOGA AWARENESS DRIVE THROUGH MASCOTS  AND FLASH  MOBS PRIOR TO INTERNATIONAL YOGA DAY TO INCREASE POPULARITY OF YOGA ESPECIALLY AMONG THE YOUTH. CCRYN WAS FORMED IN WHICH YEAR?
a) 1983
b) 1978
c) 1973
d) 1993

Ans - B
Q4. THE SECOND MISSION INNOVATION MINISTERIAL TOOK PLACE ON 7TH AND 8TH JUNE 2017 IN?
a) Beijing, China
b) Moscow, Russia
c) Bangkok, Thailand
d) Tokyo, Japan

Ans - A
Q5. WHICH COUNTRY FIRED MULTIPLE GROUND-TO-SHIP MISSILES INTO THE WATERS BETWEEN KOREA AND JAPAN?
a) South Korea
b) Indonesia
c) Japan
d) North Korea

Ans - D
Q6.  INDIA’S 1ST UNDERWATER METRO WILL BE CONSTRUCTED IN WHICH CITY?
a) Kolkata
b) Delhi
c) Mumbai
d) Kochi

Ans - A
Q7.  THE 22ND EUROPEAN UNION FILM FESTIVAL HAS BEGUN IN WHICH INDIAN CITY?
a) Jaipur
b) New Delhi
c) Visakahpatnam
d) Varanasi

Ans - B
Q8.  WHICH PUBLIC SECTOR BANK HAS LAUNCHED THE RETAIL MART, A RETAIL LENDING CONCEPT, IN KERALA’S CAPITAL CITY THIRUVANANTHAPURAM?
a) Sydicate Bank
b) Corporation Bank
c) Indian Overseas Bank
d) Indian Bank

Ans - C
Q9.  WHO AMONG THE FOLLOWING BENGALI FILM ACTOR HAS BEEN CONFERRED WITH THE HIGHEST FRENCH CIVILIAN HONOUR, THE LEGION D’HONNEUR?
a) Victor Banerjee
b) Sumeet Ray
c) Vimal Basu
d) Soumitra Chatterjee

Ans - D
Q10.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS WON THE GOLD MEDAL AT THE 17TH WORLD INDIVIDUAL CHESS CHAMPIONSHIP FOR DIFFERENTLY- ABLED?
a) Shashikant Kutwal
b) Jwalant Thakkar
c) Kunal Jain
d) Priyanshu Beniwal

Ans - A


Popular Posts