Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Wednesday, December 23, 2015

Free GK Quiz 2 Based on IBPS Clerk Mains Booster

 IBPS CLERK MAINS BOOSTER TEST-2

Free GK Quiz 2 Based on IBPS Clerk Mains Booster

1. Special status to J & K is granted under which article:
a. Art. 350                                           
b. Art. 370
c.   Art. 270                                         
d. Art. 306

2. Supreme Court has imposed Environment Compensation Charge (ECC) on commercial vehicles entering in which state:
New Delhi                          
b. Haryana
c.   Punjab                                          
d. Mumbai

3. ‘Bill Banvao, Inaam Pao’ Scheme is launched by which state:
a. Haryana                          
b. Punjab
c.    Bihar                                             
d. New Delhi

4. How many villages are declared drought –hit by Maharashtra Government:
a. 13507                                               
b. 13407
c.    14708                                            
d. 14500

5. Which city became the new capital of Andhra Pradesh:
a. Amaravati                      
b. Vijawada
c.   Palem                                            
d. Uddandayaurani

6. Which TV channel is declared as most watched Hindi Channel:
a. Star                                  
b. Sony
c.    Doordarshan                             
d. Zee

7. ‘Vigithon: A Marathon’ organised to sensitise people for a fight against corruption in Mumbai was organised by which Bank:
a. SBI                                    
b. UBI
c.   SBOP                                              
d. PNB
8. Which state government has declared 33% Quota for Women in Government Jobs:
a. M.P                                  
b. H.P
c.    Haryana                       
d. Punjab

9. India-Africa forum Summit (IAFS) 2015 was held at:
a. Mumbai                                         
b. New Delhi
c.   Patna                                             
d. Jaipur

10. Who is the head of the committee constituted to draft New Education Policy:
a. T K Viswanathan         
b. M. B Shah
c.    K.C. Shah                     
d. T R S Subramanian

11. First International Film Festival for the persons with disabilities was held in:
a. Goa                                  
b. Kochi
c.   New Delhi                    
d. Patna

12. Scheme launched by Indian Railways to provide confirmed accommodation to waitlisted passengers in alternate trains is:
a. Vikalp                                              
b. Sahaj
c.    Help                                              
d. My Seat

13. Which Railway station become the first visually challenged friendly railway station in India:
a. Kalapam                         
b. Vilasara
c.   Golkuda                                        
d. Mysuru

14. Who head the  Special Investigation Team (SIT) constituted on Black Money:
a. M.B. Shah                      
b. T K Viswanathan
c.   K.L. Gogia                     
d. H.L. Sharma

15. The 21st International Conference on Frontiers in yoga research was held at :
a. Chennai                          
b. Bengaluru
c.   Mumbai                                        
d. New Delhi

16. Who is the head of the committee constituted to suggest reforms to the Joint Entrance Examination (JEE):
a. Ashok Mishra                               
b. Vijay Kumar
c.   Lalit Kumar                  
d. Harinder Singh

17. Name of the Web portal which hosts educational resources for Students, Teachers, Parents, researchers and educators is:
a. E- School                        
b. E-Pathshala
c.   My-School                   
d. My-Friend

18. Name of the Portal which enables the schools to evaluate their performance in more focused and strategic manner is:
a. Shaala-Sidhi                  
b. Sikshya-Sidh
c.   Vijay-Bhao                   
d. Jite-Raho

19. How many Seats are won by Grand alliance of RJD, JD (U) and INC in Bihar Assembly Elections -2015:
a. 180                                   
b. 160
c.   155                                  
d. 178

20. First Elephant hospital of Northeast India is located at:
a. Kaziranga National Park
b. Perihar National Park
c. Ranthambore National Park
d. Gir Forest National Park

21. 7th Pay Commission is headed by:
a. M.S. Shah                      
b. K.P. Sinha
c.   A K Mathur                  
d. J.K. Singla

22. 7th Pay Commission recommended to hike the pay and allowances of government employees by :
a. 23.55 %                           
b. 20.25%
c.   18.50%                                          
d. 16.50%

23. Blue Revolution is related to which field:
a. Milk Production                          
b. Wheat Production
c.   Pulses Production    
d. Fisheries

24. 2nd World Congress on Disaster Management was held at:
a. New Delhi                     
b. Lucknow
c.   Visakhapatnam                         
d. Jaipur

25. Who will be the Chief Guest at the Republic Day Prade on January 26,2016:
a. Xi Jinping                        
b. Francois Gollande
c.   John Mackey                              
d. Mark Carney

26. By which year , India will surpass China to become the most populous nation in the world:
a. 2022                                 
b. 2025
c.   2020                                               
d. 2030

27. Who topped the list of World’s Highest paid actors released by Forbes magazine in 2015:
a. Johnny Deep                
b.Tyler Perry
c.   Tom Hanks                  
d. Robert Downey jr.

28. Name of the parent company launched by Google:
a. Letteras Inc                   
b. Alphabet Inc
c.   Akshar Inc                    
d. Defame Inc

29. Who topped the list of 100 richest people in Technology released by Forbes magazine in 2015:
a.   Johnny Deep                              
b.Tyler Perry
c.   Bill Gates                      
d. Robert Downey jr.

30. India signed an MoU with __________ for the construction of Petroleum pipeline:
a. Nepal                                              
b. China
c.   Sri Lanka                       
d. Bangladesh

31. The Volvano ‘Mount Aso’ erupted in which country:
a. China                                               
b. Japan
c.   Indonesia                     
d. Thailand

32. Which country has declared state of emergency over refugee influx:
a. Singapore                      
b.Thailand
c.   Hungary                                        
d. Taiwan

33. Cow is declared as national animal of which country:
a. India                                
b. Nepal
c.   Indonesia                     
d. Thailand

34. ‘National Voter day’ is observed on:
a. 14 Jan                                              
b. 30 March
c.   5 May                                            
d. 25 Jan

35. ‘National Girl Child Day is observed on:
a. 24 Jan                                              
b. 30 March
c.   5 May                                            
d. 25 Dec


Answer


1. B
2. A
3. D
4. C
5. A
6. C
7. B
8. A
9. B
10. D
11. C
12. A
13. D
14. A
15. B
16. A
17. B
18. A
19. D
20. A
21. C
22. A
23. D
24. C
25. B
26. A
27. D
28. B
29. C
30. A
31. B
32. C
33. B
34. D
35. A 
Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS