Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Thursday, February 18, 2016

Reasoning Quiz-2 For LIC AAO, SBI Exam 2016

REASONING QUIZ-2 FOR LIC –AAO EXAM – SIMBOPERATION

DIRECTIONS: FIND THE CONCLUSION WHICH FOLLOWS THE STATEMENT

1. Statement:             F < N ;  R > N ; H > R
Conclusions:            I. R > F           II. R > F         III. H . F         IV. R>H
a. None follows                                
b.  only II follow
c.   either I or II follows                              
d. only III and either I and II follows

2. Statement:             M < T ; K _< T ;   N < K
Conclusions:      I. M>N                 II.M_<N                    III. T>N              IV.M>_K
a. Either I or II and III follows                   
b. None follows
c.    Only III follows                                      
d. only II follows

3. Statement:    T>H ; W > H ; M_<W
 Conclusions:   I.  T>W                 II. H>_M          III. H<M                IV. H>W
         
a. Only I follows                                        
 b. only II and III follows
c.    only I and IV follows                            
d. either II or III follows

4. Statement:             R _< S  = T _< E ;  L = J > E
Conclusions:    I. T >_ R    II.  L > E      III. T >_ L          IV.  L > R
a. All follows                                     
b. I,II,IV follows
c.   only I and II follows                               
d. only I , II and IV does not follows

5. Statement:             Z  <  X  <  V  =  F  >  S  > _ K
 Conclusions:   I. V > Z                II. F>K                III. V>K                 IV. X>S
a. I and II follows                                         
 b. only I and III follows
c.    I,II and III follows                                  
d. I,II, III and IV follows

6. Statement:             B = Y > W = Z ; T >_ X > Z
Conclusions:    I. Y > _T      II. B = T    III.  B > W          IV. T > Z
a. All follows                                               
 b. only II follows
c.     III and IV follow                                   
d. only IV follows

7. Statement:             L >_ G > H ; C > Q >_ K ; L = C
Conclusions:    I. C > H      II. C _< G     III. K _< L   IV.  G > K  
a. Only I and III follows                               
b. only II and IV follows
c.    only I follows                                         
d. none follows

8. Statement:             E > X > _A > M ; E = P ; M < F
Conclusions:    I.  X < P      II. M < X       III. P >_ A          IV. A < F
a. None of these                                          
b. I,II and III follows
c.   I and II follows                                       
d. none follows

9. Statement:             D = F ; F _< H ;  I >_ H ;  I > K
Conclusions:    I. F=  I   II. F < I           III. D _< I         IV. H >_ D 
a. I and II follows                                        
b. either I or II and III follows
c.   only III follows                                       
d. None of these

10. Statement:          M < D ; K _< R ; D >K ; F < R
Conclusions:         I. F < K              II. D > F           III. M < R             IV. D > R                           
a. None is true                                            
b. only I is true
c.    only II is true                                         
d. only IV is true


ANSWERS:
1.D, 2.A, 3.D, 4.B, 5.C, 6.C, 7.C, 8.B, 9.D, 10.A 


For Full Explanation Of Each Question CLICK HERE
Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS