Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Tuesday, March 8, 2016

QUANT QUIZ-12 BASED ON PROBABILITY

QUANT QUIZ-12 BASED ON
PROBABILITY
1. Two persons A and B appear in an interview for two vacancies. If the probabilities of their selections are ¼ and 1/6 , respectively, then the probability that none of them is selected, is;
a. 5/8            
b. 5/12                                 
c. 1/12                                  
d. 1/24                                 
e. none of these

Directions (2- 4): Study the given information carefully and answer the questions that follow.
A basket contains 4 red, 5 blue and 3 green marbles.
2. If two marbles are drawn at random, what is the probability that both are red:
a. 3/7            
b. ½                           
c. 2/11                                  
d. 1/6                        
e. none of these

3. If three marbles are picked at random, what is the probability that at least one is blue:
a. 7/12                     
b. 37/44                   
c. 5/12                                  
d. 7/44                                 
e. none of these

4. If three marbles are picked at random, what is the probability that either all are green or all are red:
a. 7/44                     
b. 7/12                                 
c. 5/12                                  
d. 1/44                                 
e. none of these

5. What is the probability that a card drawn at random from a pack of 52 cards is either a king or a spade:
a. 17/52                   
b. 4/13                                 
c. 3/13                                  
d. 13/52                   
e. none of these

6. The probability of getting a composite number when a six-faced unbiased die is tossed is:
a. ¼               
b. 1/3                        
c. ½                           
d. 1                            
e. none of these

7. Two unbiased dice are thrown simultaneously .The probability of getting the sum divisible by 3, is:
a. 11/36                   
b. 12/36                   
c. 13/36                               
d. 17/36                   
e. none of these

8. The probability that a leap year selected at random contains 53 Sundays , is:
a. 7/366                   
b. 26/183                
c. 1/7                        
d.2/7                         
e. none of these

9. A number is chosen at random from the first 100 natural numbers. Find the probability that the number is odd or a  multiple of 8:
a. 62/100                
b. 47/100                
c. 67/100                 
d. 43/100                
e. none of these

10. Two dice are tossed once .Find the probability of getting the sum of scores on the dice as 5.
a. 1/6            
b. 1/35                                 
c. 1/9                        
d. 1/8                        
e. none of these



ANSWERS
1.A, 2.D, 3.B, 4.D, 5.B, 6.B, 7.A, 8.D, 9.A, 10.C,

For Full Explanation Of Each Question CLICK HERE

Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS