Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Monday, January 16, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 13 & 14 JANUARY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 13 & 14 JANUARY

1. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW HIGH COMMISSIONER OF INDIA TO THE REPUBLIC OF SEYCHELLES?
a) Sankara Subbu
b) Ausaf Sayeed
c) Mamta Rohit
d) S.S. Sundram

ANS - B
2. WHO OF THE FOLLOWING HAS BEEN SWORN IN AS THE PRESIDENT OF NICARAGUA?
a) Luis Guillermo SolĂ­s
b) Trey Parker
c) Daniel Ortega
d) Danny Faure

ANS - C
3. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE CEO OF OLA FLEET TECHNOLOGIES?
a) Travis Kalanick
b) Prashant Malhotra
c) Sanjay Kapoor
d) Shalabh Seth

ANS - D
4. WHO IS THE AUTHOR OF THE NEW CYBER VOCABULARY BOOK CYBER PATHSHALA THAT WAS RELASED BY THE HRD MINISTER PRAKASH JAVADEKAR?
a) Tarun Vijay
b) Amitabh Sinha
c) Ravikant Garg
d) Amit Shah

ANS - A
5. WHO HAS BEEN APPOINTED THE PRESIDENT OF BMW FOR INDIA OPERATIONS WITH EFFECT FROM MARCH 1, 2017?
a) Dieter Zetsche
b) Vikram Pawah
c) Atul Chopra
d) Guenter Butschek

ANS - B
6. IN WHICH CITY WAS THE INTERNATIONAL CONFERENCE ON DISABILITY COMMUNICATION HELD?
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Indore
d) Chennai

ANS - A
7. THE UNION GOVERNMENT HAS ANNOUNCED TO INCREASE THE MINIMUM PENSION FOR THE CENTRAL GOVERNMENT EMPLOYEES TO RS.________ PER PERSON.
a) Rs. 9500
b) Rs. 7000
c) Rs. 10,500
d) Rs. 9000

ANS - C
8. WITH WHICH COUNTRY JAPAN HAS SIGNED AN AGREEMENT ON JANUARY 13, 2017 TO PROVIDE AN AID PACKAGE OF 1 TRILLION YEN FOR THE NEXT FIVE YEARS TO STRENGTHEN THE BILATERAL RELATION?
a) Cambodia
b) Vietnam
c) Philippines
d) Malaysia

ANS - D
9. WHICH GUIDED ROCKET SYSTEM WAS SUCCESSFULLY TEST-FIRED BY INDIA OFF ODISHA COAST?
a) Pinaka I
b) Pinaka II
c) Dhruv II
d) Shiva I

ANS - B
10. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE CHIEF EXECUTIVE OFFICER OF TATA CONSULTANCY SERVICES?
a) Binny Bansal
b) Kunal Shah
c) Vijay Shekhar Sharma
d) Rajesh Gopinathan

ANS - D


Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS