Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Friday, January 20, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 JANUARY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 JANUARY

1. WHAT IS THE INDIA’S RANK IN PASSPORT INDEX 2017?
a) 78th
b) 73rd
c) 77th
d) 82nd

ANS - A
2. WHICH CITY RANKED MOST DYNAMIC CITY IN THE WORLD IN WEF REPORT?
a) Hyderabad
b) Pune
c) Bengaluru
d) Chennai

ANS - C
3. WHICH STATE HAS LAUNCHED AANANDAM SCHEME TO HELP POOR?
a) Telangana
b) Madhya Pradesh
c) Karnataka
d) Andhra Pradesh

ANS - B
4. WHO OF THE FOLLOWING HAS WON THE HINDU PRIZE 2016?
a) Anil Menon
b) Manjula Padmanabhan
c) Kunal Basu
d) Kiran Doshi

ANS - D
5.  WHICH INDIAN CRICKETER HAS BEEN INDUCTED INTO THE LEGENDS CLUB ‘HALL OF FAME’?
a) Ravi Shastri
b) Kapil Dev
c) Mohammad Azharuddin
d) Javagal Srinath

ANS - B
6.  WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE CEO AND MD OF BHARTI AXA GENERAL INSURANCE?
a) Pankaj Murarka
b) Anoop Rao
c) V.K. Sharma
d) Sanjeev Srinivasan

ANS - D
7.   WHICH INDIAN SCIENTIST DIED RECENTLY WHO WAS WELL-KNOWN AS THE BLACK HOLE MAN OF INDIA?
a) CV Vishveshwara
b) M.G.K. Menon
c) Raja Ramanna
d) Soumya Swaminathan

ANS - A
8.   FOR WHAT AMOUNT THE ICICI PRUDENTIAL LIFE INSURANCE HAS ACQUIRED 8.41% STAKE IN FINANCIAL TECHNOLOGY SERVICE PROVIDER FINO PAYTECH LTD?
a) Rs. 170 crore
b) Rs. 100 crore
c) Rs. 155 crroe
d) Rs. 120 crore

ANS - B
9.   WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW PRESIDENT OF THE EUROPEAN PARLIAMENT ON JANUARY 17, 2017?
a) François Hollande
b) Sergio Mattarella
c) Antonio Tajani
d) Petro Poroshenko

ANS - C
10.  WHO IS THE CURRENT UNION MINSTER OF CHEMICALS AND FERTILISERS?
a) Ananth Kumar
b) Narendra Singh Tomar
c) Kalraj Mishra
d) Thawar Chand Gehlot

ANS - A



Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS