Choose Your Language

Wednesday, July 1, 2015

WEEKLY GK QUIZ 1 JULY 2015 WITH COMPLETE ANSWER KEY

WEEKLY GK QUIZ 1 JULY
Shared By: WWW.DailyGk.IN

1.       When is World blood Donor Day observed?
a.       14th June                                b. 31st May
c.   21 June                                  d. 18th May
2.       Amazon online shopping company is of which country?
a.       UK                                          b.USA
c.   China                                      d. India
3.       Which Bank launched Payzaap?
a.       SBI                                         b. PNB
c.   ICICI                                       d. HDFC
4.       Who got Space Pioneer Award?
a.       NASA                                     b. ISRO
c.   RBI                                         d. SEBI
5.       India recently launched which Aircraft Carrier?
a.       Astra                                      b. INS Vikrant
c.   Aakash                                   d. Agni-V
6.       Which Indian origin developed water based computer?
a.       Manu Parkash                      b. Sumit Kumar
c.   sukhdev                                 d. U K Sinha
7.       Who is the Head ISRO?
a.       A. S Kiran                              b. Kiran Bedi
c.   Y V Reddy                              d. SS Negi
8.       G 7 Summit held in which country?
a.       Germany                               b. USA
c.   UK                                           d. Russia
9.       India, Japan and Australia held 1st trilateral dialogue at:
a.       Mumbai                                 b. Germany
c.   New Delhi                              d. Bhutan
10.  Which country becomes world’s largest oil producer?
a.       UK                                          b. Iran
c.    Saudi Arabia                         d. USA
11.  Which bird is chosen as national bird of Britain?
a.       Peacock                                 b. Robin
c.   Crow                                      d. Pigeon
12.  Recently government has hiked import duty on which item?
a.       Iron                                        b. Steel
c.   Copper                                   d. Mica
13.  Which country tops in global peace index?
a.       Iceland                                   b. Denmark
c.   India                                       d. France
14.  Who appointed as new head of National crime Records Bureau?
a.       Achal Kumar                         b. Nasim Zandi
c.   Archana Ramasundram       d. Parkash Lal
15.  Which company to set up 40,000 Wifi Hotspots?
a.       BSNL                                      b. Reliance
c.   Airtel                                      d. Vodafone
16.  Which state launched Right to Health Services?
a.       Assam                                    b. Kerala
c.   Gujarat                                   d. Haryana
17.  Who was Charles Correa?
a.       Politician                               b. Architect
c. Journalist                                 d. Singer
18.  Who released world’s 100 highest paid Athletics list?
a.       S & P                                      b. Forbes
c.   World Bank                           d. IMF
19.  Who was the creator of Rock Garden?
a.       Charles Correna                   b. S S Negi
c.   Nek Chand                             d. Le Corbusier
20.  When is World Day against child labour observed globally?
a.       12th June                                b. 14th June
c.   15th July                                 d. 14th May

ANSWER
1.     A
2.     B
3.     D
4.     B
5.     B
6.     A
7.     A
8.     A
9.     C
10.D
11.B
12.B
13.A
14.C
15.A
16.A
17.B
18.B
19.C
20.A

Share this

0 Comment to "WEEKLY GK QUIZ 1 JULY 2015 WITH COMPLETE ANSWER KEY"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN