Choose Your Language

Sunday, August 30, 2015

WEEKLY GK QUIZ QUESTIONS AND ANSWERS 26 JULY 2015

WEEKLY GK QUIZ 26 - AUG
Shared By: WWW.DailyGk.IN

1. The Indian football team has been ranked _______ in the latest FIFA rankings?
A) 161st                                         B) 156th
C) 148th                                        D) 160th
2. Which IIT college has signed a MoU with the Law School of George Washington University (GWU) for students and faculty exchange?
A) IIT Mumbai                             B) IIT Kharagpur
C) IIT Kanpur                              D) IIT Delhi
3. With which country India has inked MoU to boost ties in New and Renewable Energy?
A) Indonesia                                B) Japan
C) Mozambique                           D) US
4. South Indian based Cycle Agarbathi has roped ________ as its brand ambassador?
A) Debni Kumari                         B) Amitabh Bachchan
C) Gopi Chand                             D) Saina Nehwal
5. Which state government has decided to name the gold trophy of the state school science festival, after former president APJ Abdul Kalam?
A) Kerala                                      B) Madhya Pradesh
C) Tamil Nadu                             D) Maharashtra
6. Who has been appointed as Governor of Bihar?
A) Ram Nath Kovind                   B) Somesh Rai
C) Kiran Vimla                             D) Pratap Singh
7. Which city has topped the Swachh Bharat rankings among 476 cities in the country?
A) Mysore                                                B) Chennai
C) Bhopal                                     D) Tumkuru
8. Who has been appointed as governor of Himachal Pradesh?
A) Acharya Dev Vrat                  B) Narain Rathore
C) Shakti Rao                               D) Arvind Rai
9. The ‘Yodha Park’ has inaugurated to mark 50 years of the 1965 Indo-Pak war in___?
A) Mathura city                           B) Jodhpur
C) Srinagar                                   D) New Delhi
10. Who was George Cole?
A) scientist                                   B) sports person
C) TV actor                                  D) geologist
11. Global satellite named ‘GlobalSat for DRR’ has been proposed to be named after___?
A) Bhimsen Joshi                         B) Abdul Kalam
C) CN Rao                                     D) Atal Bihari Vajpayee
12. Who was Sean Price?
A) movie director                        B) politician
C) music composer                     D) scientist
13. Who won Ramanujan Prize for 2015:
A) Amalendu Krishan                 B)  Neha Sharma
C) Karan Menon                          D)  Ashok choudary
14. When is National Handloom Day is observed:
A) 7 Aug                                       B)  9th Aug
C)  7th July                                                D) 4th aug
15. Who got Germany’s highest civilian award ‘order of merit’:
A) Amelic Maurremo                  B) Ragavendra Gadagkar
C) Amant Parsad                         D) APL Abdul Kalam
16. When is Hiroshima Day is observed:
A) 6th Aug                                     B) 9th Aug
C) 10th Aug                                   C) 3rd Aug
17. Who is signed up for Tiger Ambassador in Maharashtra:
A) Amir khan                               B) Salman Khan
C) Shahrukh Khan                       D) Amitabh Bachchan
18. Which player’s name is recommended for Khel Ratna:
A) Sania Nehwal                          B) Sania Mirza
C) Deepika Kumari                      D) Laxmi Rani
19. Who is the Director of Securities Exchange Board of India:
A) Y.V. Reddy                               B) U K Sinha
C) Ashwin Kumar                        D)  H R Khan
20. Which city is topped in Swachh Bharat Rankings:
A) Mysore                                    B) Bangalore
C) Kerala                                      D) Punjab

ANSWER
1) B
2) B
3) C
4) B
5) A
6) A
7) A
8) A
9) A
10) C
11) B
12) C
13) A
14) A
15) B
16) A
17) D
18) B
19) B
20) A

Share this

0 Comment to "WEEKLY GK QUIZ QUESTIONS AND ANSWERS 26 JULY 2015"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN