Choose Your Language

Wednesday, October 21, 2015

GK Quiz-2 Based on IBPS PO Booster

GK BOOSTER TEST- 2 (PAGE 11- 20)


1. Renowned Hindi Poet who died recently:
a. KailashVajpeyi                         b. Surya Bahadur
c.  Ramesh Chander                    d. KrishanChander
2. John Forbes Nash Jr. who died recently was an famous :
a. Comedian                                 b. Dancer
c.  Actor                                        d. Mathematician
3. The Creator of Chandigarh’s Rock Garden who died recently was:
a. Ramesh Chander                     b. Nek Chand
c. KrishanChander                      d. Surya Bhadur
4. Former President of India Who died recently was:
a. K R Narayanan                                    b. Shankar Dayal Sharma
c.  A P J Abdul Kalam                   d. R. Venkataraman  
5. Founder of Hero Cycle who died recently was:
a. Om PrakashMunjal                  b. Vijay Bhardwaj
c. Sumit Jindal                              d. T.C Goyal
6. Former President of Board of Cricket in India(BCCI) who died recently was:
a. SharadPowar                           b. JagmohanDalmiya
c.  Sunil Govaskar                                    d. ShasnakManohar
7. Which Indian Airport is awarded with prestigious Golden Peacock National Quality Award for the year 2015:
a. Indira Gandhi Airport
b. LokNayakJaiparkash Airport
c. Delhi International Airport
d. Swami Vevekanand Airport
8. Which player is awarded with Laureus World Sportsman of the Year award:
a. SaniaMirza                               b. P V Sindhu
c.  Novak Djokovic                       d. Roger Federer
9. Who among the following is awarded with ‘DadasahebPhake Award -2015’:
a. Salman Khan                            b. Sakhrukh Khan
c.  Aamir Khan                             d. VevekOberoi
10. Who is awarded with Pakistan’s Highest Civilian Award ‘Nishan-E-Pakistan’ award:
a. Chinese President Xi Jinping
b. US President Barack Obama
c.   Indian Prime Minister NarendraModi
d.   Pakistan Former Prime Minister Benjir Bhutto
11. Who among the following is awarded with ‘Janpith Award’
a. BhalchandraNemade              b. Sarojini Khan
c.  Surya Chander                                    d. Krishanchander
12. Who among the following is awarded with ‘World Food Prize 2015’
a. Sir FazleHanan                                    b. Dr. Amalendu Krishnan
c.    Peter Heggs                           d. Dr. Krishanchander
13. Name of Indian Film who won the Best Screenplay Award in the Foreign Language Category at the Madrid International Film Festival, Spain:
a. Court                                         b. Launch box
c.  Buddha in Traffic Jam                        d. Gandhi
14. Who among the following is awarded with ‘Ramanujan Prize’
a. BhalchandraNemade              b. Dr. Amalendu Krishnan
c. Surya Chander                         d. Dr. Krishanchander
15. SaraswatiSamman is awarded to Dr. M VeerappaMoily for Writing Ramayana in :
a. Urdu                                          b. Punjabi
c.  Kannada                                  d. Bengali
16. Who among the following is awarded with Rajiv Gandhi KhelRatna Award:
a. Sunil Chetri                              b. P.V.Sindhu
c.  R.Ashwin                                  d. SaniaMirza
17. Who among the following is awarded with ‘VyassSamman’ for the year 2014:
a.   Dr. Kamal Kishore goenka   b. Dr. Amalendu Krishnan
c.    Surya Chander                      d.    Dr. Krishanchander
18. National Humanities Medal -2014 awarded by White House is given to :
a. JhumpaLahiri                           b. Sumit Jindal
c.  T.C.Goyal                                  d. Vijay Bhardwaj
19. Who among the following is awarded with Gandhi Peace Prize for the year 2014:
a. NICL                                          b. FCI
c.    BHEL                                      d. ISRO
20. World Health Day is observed globally on:
a. 8th May                                      b. 7th April
c. 10th April                                  d. 14th June
21. World Book Day is observed globally on:
a. 8th May                                      b. 7th April
c.  23rd  April                                d. 14th June
22. World Press Freedom Day is observed globally on:
a. 3th May                                      b. 7th April
c.  10th April                                 d. 14th June
23. Anti Terrorism Day is observed globally on:
a. 8th May                                      b. 7th April
c.  10th April                                 d. 21st May
24. World Blood donor Day is observed globally on:
a. 8th May                                      b. 7th April
c.  10th April                                 d. 14th June
25. ________ is observed as the ‘International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking’:
a.   8th May                                    b. 26th June
c.   10th April                                d. 14th June
26. National Mandela International Day is observed globally on:
a. 18th July                                    b. 17th April
c.  20th April                                 d. 19th June
27. International Tiger Day is observed globally on:
a. 18th June                                   b. 17th May
c.  29th July                                   d. 24th September
28. National Handloom Day is observed on:
a. 8th June                                     b. 7th November
c.  7th August                                d. 30 July
29. World Humanitarian Day is observed globally on:
a. 18th May                                   b. 27th April
c.  10th July                                   d. 19th August
30. International Day for the Preservation of the Ozone Layer is observed globally on:
a. 16th September                                    b. 17th April
c.  15th April                                 d. 16th June
31. World Rhino Day is observed globally on:
a. 28th June                                   b. 22nd September
c.  13th September                       d. 26th January
32. Author of the Book ‘China-Confucius in the Shadows’ is:
a. PoonamSurie                           b. Prof Bhim Singh
c.  HindolSengupta                      d. Daniel A Bell
33. Author of the Book ‘Red Tape to Red Carpet’ is:
a. PoonamSurie                           b. Prof Bhim Singh
c. HindolSengupta                       d. Gina Rinehart
34. Author of the Book ‘Flood of Fire’ is:
a. PoonamSurie                           b. Prof Bhim Singh
c.  AmitavGhosh                           d. Daniel A Bell
35. Author of the Book ‘Mrs Funny Bones’ is:
a. Twinkle Khanna                      b. Prof Bhim Singh
c.  HindolSengupta                      d. Daniel A Bell
36. Author of the Book ‘Making India Awesome’ is:
a. ChetanBhagat                          b. Prof Bhim Singh
c. HindolSengupta                       d. Daniel A Bell
37. Indo-French Combined Naval Exercise is named as:
a. Varuna-15                                b. Surya Kiran -12
c.  Himmat- 11                             d. Indra-15
38. India has recently test fired and __________ missile, Astra at Chandipur, Odisha:
a. Surface to air                           b. surface to surface
c.   air to air                                  d. power loading
39. India’s Rank in the Environmental Democracy Index(EDI) released by Washington Based World Resources Institute (WRI):
a. 14th                                            b. 15th
c.  41st                                           d. 24th
40. A New Web Browser ‘Edge’ is developed by :
a. Google                                      b. Apple
c. Microsoft                                  d. Blackberry



ANSWERS: GK BOOSTER TEST – 2
1. A
2. D
3. B
4. C
5. A
6. B
7. C
8. C
9. B
10. A
11. A
12. A
13. C
14. B
15. C
16. D
17. A
18. A
19. D
20. B
21. C
22. A
23. D
24. D
25. B
26. A
27. C
28. C
29. D
30. A
31. B
32. A
33. D
34. C
35. A
36. A
37. A
38. C
39. D
40. C
     

Share this

0 Comment to "GK Quiz-2 Based on IBPS PO Booster"

Post a Comment

Popular Posts