Choose Your Language

Tuesday, October 20, 2015

GK Quiz-1 Based on IBPS PO Booster

Dear Readers of Dailygk.in we are very happy with the overwhelming response for IBPS PO MAINS BOOSTER we had shared recently. Now we will provide you a daily test of 40 questions and we are preparing this test from IBPS BOOSTER. This will help you for revision on daily basis till IBPS EXAM. So all the best for IBPS PO Mains exam.

GK BOOSTER TEST-1 (PAGE 1 -10)


1. Who was the Femina Miss India 2015 :
a. Veenita Mehra                         b. Aditi Arya
c. Ankita Singh                             d. Geeta Mehta
2. Who was elected as the New President of Confederation of Indian Industry (CII):
a. Sumit Mazumdar                     b. Alka Mehra
c.  Jatin Kumar                             d. Sobhana Mehta
3. Who is recently appointed as General Secretary of Communist Party of India (Marxist):
a. Bikram Singh                           b. Mohit Ram
c. Sumit Mohan                            d. Sitaram Yachury
4. Name of the first woman bus driver at Delhi transport Corporation (DTC) is:
a. Kanta vashist                           b. mamta Singh
c. Vankadarath Saritha               d. Sumitra Bai
5. New President of Sudan is:
a. Omar Hassan Al-Bashar         b. Hussain al –Bashar
c. Bashar al-Khan                                    d. Khan Amkarni
6. New Director General (DG) of Central Paramilitary Force Central Industrial Security Force (CISF):
a. Pawan Mujal                            b. Surender Singh
c. Rajiv Mehta                              d. Krishan Kant
7. Who became the first Asian woman to be elected as Mayor in the United Kingdon (UK):
a. Draupadi Murmu                    b. Sheela Pudur
c.    Harbhajan Kaur Dheer        d. Krishana Kumari
8. Author of the Book ‘The lives of others’:
a.       Geeta Sharma                                    b. Neel Mukharjee
c.   Sumitra Singh                         d. Govinda Parmar
9. Who is the first Transgender principal of Krishnagar women’s College in Nadia District, West Bengal:
a. Manabi Bandopadhyaymanbi
b. Kirpalani Mahapatra
c. Sarojini Jaipardhani
d. Bimala Shinha
10. Who is the present of the United Nations General Assembly (UNGA):
a. Dick Coctolo                             b. Gurib Fakim
c. Mogens Lykketoft                    d. Deutsche Nane
11. Who was recently conferred with the Columbia’s highest Civilian Award ‘Orden de la’:
a. Sunil Madan                             b. Amitabh Bachchan
c. Anupam Kher                           d. Sri Sri Ravi Shankar
12. New  President of Nigeria :
a. Muhammadu Buhari               b. Hussain Al-Bashar
c. Bashar Al Khan                                    d. Omar Hassan
13. Who has recently created an World Record for spending most number of days in the space (804 days) :
a.       Sayed Haider Raza                b. Sebastian coe
c.   Roman Talati                          d. Gennady Padalka
14. Who was honored as Champions of Change by the White House of United States (US):
a. Sunita Vishwanath                  b. Govinda Mehta
c. Jatin Kumar                              d.  Sumit Mazumdar
15. On which Bollywood Actor Mumbai Cricket Association (MCA) in August 2015 has lifted the 5 year ban:
a. Sunil Sethi                                b. Salman Khan
c. Shah Rukh Khan                      d. Aamir Khan
16. Maharashtra has recently appointed _______ as the ‘Tiger Ambassador’ of the state:
a. Salman Khan                            b. Aamir Khan
c. Amitabh Bachchan                  d. Abishekh Bachchan
17. New Prime Minister of Sri Lanka:
a. Ranil Wickremesinghe
b. J.R.Jayawardhene
c. D.S.Senanayeke
d. Junious Wickremesinghe
18. Who was elected as the President of the International Association of athletics Federations (IAAF):
a.       Draupadi Murmu                  b. Sebastian Coe
c.   John Williams                         b. Lengard Soe
19. New  Prime Minister of Greece :
a. Muhammadu Buhari               b. Hussain Al-Bashar
c. Bashar Al Khan                                    d. Alixis Tsipras
20. New  Prime Minister of Australia :
a. Malcolm Turnbull                    b. Hussain Al-Bashar
c. Basharal John                          d. Alixis Tsipras
21. Which Bollywood Actor recently established an organization named as ‘Naam Foundation’:
a. Sunil Sethi                                b. Akshay Kumar
c. Nana Patekar                           d. Aamir Khan
22. Who was honored as Guest of Texas Award :
a. Sunita Vishwanath                  b. Govinda Mehta
c. Anupam Kher                           d.  Sumit Mazumdar
23. Who was recently appointed as Goodwill Ambassador of United Nations Children’s Fund (UNICEF):
a. Roger Federer                         b. Novak Djokovic
c. P  V Sindhu                               d. Saina Mirza
24. New Director General (DG) of the Council of Scientific and Industrial Research (CSIR)
a. Pawan Mujal                            b. Surender Singh
c. Girish Sahni                              d. Krishan Kant
25. Who is named as Australian of the day by Commonwealth Bank of Australia for Feeding the Homeless:
a. Tejinder Pal Singh                   b. Vishal Sengupta
c. Maninder Pal Singh                 d. Kulwant Rana
26. Who is recently appointed as the Union Finance Secretary:
a. Ratan P. Watal                         b. Sumit Wadwa
c. Vinod Dasgupta                       d. Krishan Gogia
27. Who was became the longest reigning monarch of the United Kingdom:
a. King Williams                           b. Sir John Legard
c. Queen Elizabeth II                   d. Sir Kent Sophan
28. New Chief Election Commissioner (CEC) of India:
a. Navin Jindal                              b. Su Kumar Sen
c. Anand Kumar                           d. Nasim Zaidi
29. Who is recently appointed as the Chairman of the Children’s Film Society of India:
a.   Sunita Vishwanath                b. Mukesh Khana
c.    Anupam Kher                                    d.  Sumit Mazumdar
30. Who is appointed as the first President of the New Development Bank(NDB) of BRICS nations:
a. K V Kamath                              b. Alixis Tsipras
c. Alex Hasper                              d. Malcolm Turnbull
31. New President of International Cricket Council (ICC):
a. Amir Sohail                              b. Anil Kumble
c. S. Srinivasan                             d. Zaheer Abbas
32. Who is appointed as new Central Vigilance Commissioner (CVC):
a. Vijay Sharma                            b. Sumit Mazumdar
c. K V Chowdary                          d. R C Tayal
33. New Director of the Vikram Sarabhai Space Centre (VSSC)
a. Pawan Mujal                            b. Surender Singh
c. K Sivan                                      d. Krishan Kant
34. Who is recently appointed as the new Chancellor of the Nalanda University, Bihar:
a. George Yeo                              b. K V chowdary
c. R C Tayal                                  d. Vijay Sharma
35. Who is recently appointed as the Chairman of Telecom Regulatory Authority of India (TRAI)
a. George Yeo                              b. K V chowdary
c. Ram Sevak Sharma                  d. Vijay Sharma
36. Who is recently appointed as the new Coach of men’s National hockey team:
a. George Yeo                              b. Roelant oltmans
c. R C Tayal                                  d. Vijay Sharma
37. Who is recently appointed as the New Governor of Himachal Pradesh:
a. Sobhana Devi                           b. Sumitra Mahajan
c. Acharya Dev Vrat                    d. Lala Krishan
38. New President of Cricket Association of Bengal (CAB)
a. Sourav Ganguly                       b. Anil Kumble
c. S. Srinivasan                             d. VVS Laksman
39. Who is recently appointed as the Chairman of Press Trust of India (PTI)
a. George Yeo                              b. K V chowdary
c. Ram Sevak Sharma                  d. Hormusji N. Cama
40. Who is recently appointed as the Union Home Secretary:
a. Ratan P. Watal                         b. Sumit Wadwa
c. Rajiv Mahrishi                          d. Krishan Gogia





ANSWERS: GK BOOSTER TEST 1


1. B
2. A
3. D
4. C
5. A
6. B
7. C
8. B
9. A
10. C
11. D
12. A
13. D
14. A
15. C
16. C
17. A
18. B
19. D
20. A
21. C
22. C
23. B
24. C
25. A
26. A
27. C
28. D
29. B
30. A
31. D
32. C
33. C
34. A
35. A
36. B
37. C
38. A
39. D

40. C

Share this

0 Comment to "GK Quiz-1 Based on IBPS PO Booster"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN