Choose Your Language

Sunday, February 21, 2016

English Quiz-5 Based on Prepositions For LIC AAO, SBI Exam 2016

PREPOSITION TEST-5
1. We may have to await for (1)/ a new political revival (2)/ to eradicate the (3)/ corruption from our economy (4).
a. 1                
b.2                             
c.3                              
d.4

2. When she was (1)/ in jail (2)/ she was debarred to send (3)/ a letter even to her son.(4)
a.  1               
b.2                             
c.3                              
d.4

3. Despite of the best efforts (1)/ put by the doctors (2)/ the condition of the patient (3)/ is detereorating from bad to worse. (4)
a. 1                            
b.2                             
c.3                              
d.4

4. The militant yielded for (1)/ the temptation and fell (2)/ into the trap (3)/ of police. (4)
a. 1                            
b.2                             
c.3                              
d.4

5. Many people in India (1)/ are dying from hunger (2)/ but government seems (3)/ to be ignorant of such crude fact.(4)
a. 1                            
b.2                             
c.3                              
d.4

6. In difficult time (1)/ she prefers keeping her counsel (2)/ rather than wandering (3)/ here and there for relief. (4)
a. 1                            
b.2                             
c.3                              
d.4

7. The persons who are (1)/ suffering from diabetes are (2)/ advised to substitute (3)/ saccharine by sugar. (4)
a. 1                            
b.2                             
c.3                              
d.4

8. He always says (1)/ that he prefers to go (2)/ home to stay in (3)/ a hotel at night.(4)
a. 1                            
b.2                             
c.3                              
d.4

9. Hardly had we settled down (1)/ for the rest (2)/ when we were started by the (3)/ strange sound of trumpets. (4)
a. 1                            
b.2                             
c.3                              
d.4

10. He was able to (1)/ free himself with (2)/ the debts by (3)/ working day and night. (4)
a. 1                
b.2                             
c.3                              
d.4
ANSWERS :

1.A, 2.C, 3.A, 4.A, 5.B, 6.C, 7.D, 8.C, 9.C, 10.B,

Share this

0 Comment to "English Quiz-5 Based on Prepositions For LIC AAO, SBI Exam 2016"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN