Choose Your Language

Wednesday, February 17, 2016

Quant Quiz-6 For LIC AAO And SBI Examination 2016

QUANT QUIZ-7 FOR LIC –AAO EXAM
TIME AND WORK
1. If ‘x’ men can complete the work in ‘z’ days, then the number of days taken by (x+y) men to do it is:
a.  x+y/xy
b.  x+y/xz
c. xz/x+y
d.(x+y)z/xy                          

2. Ram can do a piece of work in 10 days, Rohit in 15 days. Ram and Rohit together for 5 days, the rest of the work is finished by Ronit in two more days. If they get RS 6000 as wages for the whole work, what are the daily wages of Ram, Rohit and Ronit respectively (in Rs):
a. 400,500,600                     
b. 600,400,500                     
c. 400,600,800                     
d. none of these

3. 4 men and 2 boys can finish a piece of work in 5 days.3 women and 4 boys can finish the same work in 5 days. Also 2 men and 3 women can finish the same work in 5 days. In how many days, 1 man, 1 woman and 1 boy can finish the work, at their double efficiency:
a. 8/13
b. 4  7/13
c. 3  7/13                                          
d. none of these

4. Ravi undertook to complete the work in 40 days and be employed 20 men for his work.8 days before the scheduled time he realized that 1/3rd of the work was still to be done. How many more men were required to complete the work on time:
a. 16                          
b. 15                          
c. 20                          
d. 25

5. ‘A’ person can fill the bottle in 20 days and another person ‘B’ can empty the bottle in 25 days. If they work on alternative days. In how many days the bottle would be full:
a. 200 days               
b. 191 days               
c. 85 days                 
d. 100 days

6. Mohit, Gagan and Vimal can complete a piece of work in 15, 30 and 40 days respectively. They started the work together and Mohit left 2 days before the completion of the work and Gagan left 4 days before the completion of the work. In how many days was the work completed:
a. 7  3/10                              
b.10  2/15    
c. 10  7/30    
d. none of these

7. Rohan is 20% less efficient than Mohan. If Mohan can do a piece of work in 24 days. The number of days required by Rohan to complete the same work alone:
a. 20                          
b. 30                          
c. 28.8                                   
d. can’t be determined

8. Pankaj takes 6 days less than Akshay to do a certain job and 2 days more than Puneet. Pankaj and Akshay together can do the work in the same time as Puneet. In how many days Akshay alone can do the complete work:
a. 10                          
b. 14                          
c. 12                          
d. 16

9. 2 boys and 3 girls finish 25% of the work in 4 days, while 6 boys and 14 girls can finish the whole work in 5 days. In how many days will 20 women finish it:
a. 10                         
b.25                           
c. 24                          
d. 88

10. A and B can do a piece of work in 9 days and 12 days respectively. If they work for a day alternatively, A beginning, in how many days , the work will be completed:
 a. 10  ¼
b. 9  1/5                           
c. 11.11                        
d. 10
  
ANSWERS:
1.C, 2.B, 3.D, 4.C, 5.B, 6.B, 7.B, 8.C, 9.A, 10.A,

For Full Explanation Of Each Question CLICKHERE


Share this

0 Comment to "Quant Quiz-6 For LIC AAO And SBI Examination 2016"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN