Choose Your Language

Monday, June 13, 2016

QUANT QUIZ - 36 FOR SBI CLERK & PO – MIX TOPIC

QUANT QUIZ - 36 FOR SBI CLERK & PO – MIX TOPIC

Q.1 A cylinder of length 30 cm. and diameter 16cm. is melted and cast into sphere of diameter 4cm. How many spheres can be made ?
a) 190 
b) 180 
c) 280 
d) 170 
e) 200
Q.2 How many bricks will be required for a wall 32 metres long, 8m. high and 25 cm. thick, if each brick's dimension is 32cm.×16 cm.×10 cm. ?
a) 12000 
b) 10000 
c) 12500 
d) 18500 
e) 23000
Q.3 The circumference of a circular garden is 792 metre. Outside the garden, a road of 10.5m. width runs around it. What will be the cost of gravell the road if rate is ` 6 per square metre ?
a) Rs. 51675 
b) Rs. 52425 
c) Rs. 53452 
d) Rs. 51975 
e) Rs. 58450
Direction : (4-8): Study the following graph and answer the given questions :
The line graph shows percentage profit earned by two companies over the given years.
% Profit = (Income - Expenditure)/ Expenditure * 100


4. What was the difference in the expenditure of the two companies in 2007?
a) 10000 
b) 1000 
c) 100
d) None of these  
e) can’t be determine

5. The income of company M in 2010 is Rs. 128 crores. What was its expenditure in that year?
a) Rs. 77.8 crores 
b) Rs. 80 crores 
c) Rs. 47 crores
d) None of these
e) can’t be determine

6. The expenditure of company L in 2005 is Rs 40 crores. Find the income of company L in the same year ?
a) Rs. 60 Crore 
b) Rs. 50 crore 
c) Rs. 48 crore
d) Can’t be determined 
e) None of these

7. If the income of both the companies are the same in the year 2008, find out the ratio of their expenditure?
a) 27 : 26 
b) 26 : 25 
c) 35 : 37
d) 26 : 27 
e) None of these

8. Find the % change in profit of company M in 2009 from the previous year.
a) 80% increase 
b) 10% increase 
c) 50% increase
d) 20% decrease 
e) None of these
9. Without any stoppage a Train travels a certain distance at an average speed of 36km/hr and with stoppage he covers the same distance at an average speed of 22 km/hr. How many minutes per hour does he stop? 
(a) 23 1/3 minutes
(b) 15 1/3 minutes
(c) 25 minutes
(d) 30 1/3 minutes
(e) None of these 
10.Two stations M and N are 155 km apart on a straight line. One train starts from M at 7 a.m. and travels towards N at 20 kmph. Another train starts from N at 8 a.m. and travels towards M at a speed of 25 kmph. At what time will they meet?
(a) 9 a.m.
(b) 11 a.m.
(c) 10 a.m.
(d) 10.30 a.m.
(e) 10.15 a.m.

ANSWERS
1.B, 2.C, 3.D, 4.E, 5.B, 6.C, 7.D, 8.A, 9.A, 10.B,
For Full Explanation Of Each Question CLICK HERE

Share this

0 Comment to "QUANT QUIZ - 36 FOR SBI CLERK & PO – MIX TOPIC"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN