Choose Your Language

Tuesday, July 26, 2016

REASONING QUIZ-58 For Bank & Government Jobs Exam



REASONING QUIZ-58 For Government Jobs Exam
Directions (Q. 1-5): Study the following information and answer the given questions: • Shruti is sister of Binod. Kush is brother of Binod. • Kush is son of Luvy. Luvy is married to Yashmin. Yashmin is daughter of Jassi. • Yashmine has only one daughter. Jassi is married to Chitra. • Kush is brother of David. David is married to Titto. 1 If Prem is brother of Chitra, then how is Jassi related to Prem?
Brother
Cousin
Sister
Uncle
Cannot be determined
Ans. Cannot be determined

2 How is Titto related to Shruti?
Brother-in-law
Cousin
Sister-in-law
Can’t be determine
None of the above
Ans. Can’t be determine


3 If Zarin is daughter of Titto, then how is Zarin related to Binod?

Uncle
Niece
Nephew
Aunt
Can’t be determine
Ans. Niece

4. If “Prem” is maternal uncle of Yashmine, then how is Jassi related to Prem?
Brother-in-law
Brother
Father-in-law
Sister-in-law
Data Inadequate
Ans. Brother-in-law

5 If David is father of Zarin , then what is the relation between Titto and Shruti?
Mother-in-law
Sister-in-law
Sister
Gender not Define
None of these
Ans. Sister-in-law

Directions (Q.6-10): Read the following information carefully and answer the questions given below: Eight friends Ram, Suresh, Alka, Anu, Dipu, Disha, Lakshya and Kesav are sitting around a circular table for lunch, facing the centre. Each person has a different birthplace viz Patna, Banaras, Surat, Shimla, Sirsa, Panipath, Karnal and Bhatinda but not necessarily in the same order. The person born in Banaras sits third to the right of Lakshya. Alka is an immediate neighbour of Lakshya. The person born in Shimla sits second to the right of Alka. Suresh sits third to the right of Kesav. Kesav’s birthplace is neither Banaras nor Shimla. Only one person sits between Alka and the person whose birthplace is Surat. Ram and Disha are immediate neighbours of each other. Neither Ram’s nor Disha’s birthplace is Banaras. The person born in Bhatinda sits second to the right of Ram. Two persons sit between Anu and the person born in Sirsa. Anu is not from Banaras. The person born in Patna is not an immediate neighbour of the person born in Banaras. The person born in Panipath sits second to the left of Ram. 6 . Who among the following is from Karnal?
Ram
Kesav
Alka
Disha
Anu
Ans Ram

7 What is the position of Disha with respect to the person whose birthplace is Banaras?.
Second to the left
Second to the right
Immediate right
Immediate left
None of these
Ans. Second to the right


8. Where is the birthplace of Lakshya?
Karnal
Patna
Panipath
Surat
Shimla
Ans. Patna

9. Where is the birthplace of Dipu?
Karnal
Shimla
Panipath
Banaras
Sirsa
Ans. Banaras

10 . Who sit(s) exactly between the persons whose birth places are Surat and Sirsa?.
Alka and Kesav
Alka and Suresh
Only Bhatinda-born person
Ram and Suresh
None of these
Ans. Only Bhatinda-born person

                TO CHECK YOU RESULT CLICK ON THE BUTTON    




Share this

0 Comment to "REASONING QUIZ-58 For Bank & Government Jobs Exam"

Post a Comment

Popular Posts