Choose Your Language

Wednesday, August 24, 2016

BANKING QUIZ - 42 FOR IBPS-PO & CLERK EXAM

BANKING QUIZ - 42 FOR IBPS-PO & CLERK EXAM

1. Under which Act are the KYC norms implemented?
A. Prevention of Money laundering Act 2002
B. Foreign Contribution and Regulation Act, 1976
C. SEBI Act 1992
D. Banking Regulation Act, 1949
E. Both (C) and (D)

2. RBI has eased norms in cheque dishonour cases of Rs ______ and above.

A) 50 lakh
B) 10 crore
C) 1 lakh
D) 1crore
E) 5 crore

3. A collection of non-bank financial intermediaries that provide services similar to traditional commercial banks is known as _________.
A. Off-shore Banking
B. Investment Banking System
C. Merchant Banking System
D. Conventional Banking
E. Shadow Banking System

4. The bank loans under the scheme “Stand Up India” shall be referenced to _______.
A. NABARD
B. SIDBI
C. RBI
D. MUDRA
E. DRDA

5. In SNRR Account, SNRR stands for _________.
A. Single Non Resident Rupee
B. Statutory Non Resident Rupee
C. Statutory Non Reflex Rupee
D. Single Non Resident Rupee
E. Special Non Resident Rupee

6. Bureau of Indian Standards (BIS) has its headquarters in
(A) Mumbai
(B) Kolkata
(C) New Delhi
(D) Bhubaneswar
(E) None of these

7. What is PMI?
(A) Purchasing Managers Index
(B) Purchasing Managers Indian
(C) Prudential Managers Index
(D) Prudential Managers Indian
(E) None of these

8. Banking sector comes under which sector?
(A) Industrial sector
(B) Manufacturing sector        
(C) Realty sector
(D) Services sector
(E) None of these

9. Under which act does RBI issue directives to banks?
(A) Banking Regulation Act, 1949
(B) RBI Act, 1934
(C) DICGC Act, 1961
(D) PMLA Act, 2002

10. Which of the following is an example of world-wide financial messaging network?
(A) NEFT
(B) SWIFT
(c) SFMS
(D) CHIPS
(E) None of these

ANSWER KEY
1.C, 2.D, 3.E, 4.B, 5.A, 6.C, 7.C, 8.D, 9.A, 10.B,


Share this

0 Comment to "BANKING QUIZ - 42 FOR IBPS-PO & CLERK EXAM"

Post a Comment

Popular Posts