Choose Your Language

Monday, August 22, 2016

DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ – 19,20 AUGUST

DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ – 19,20 AUGUST

1. Union Government launched the TARANG mobile application to
a)    Track power transmission projects
b)    Receive complaints from telecom users
c)    Monitor central sector schemes
d)    Facilitate business to business services

2. Which international quasi-judicial body recently banned wrestler Narsingh Yadav for four years following an appeal by World Anti-Doping Agency?
a)    United States Merit Systems Protection Board
b)    Court of Arbitration for Sport
c)    International Narcotics Control Board
d)    None of the above

3. The State Bank of India Board approved merger of this bank with itself
a)    Kotak Mahindra Bank
b)    Yes Bank
c)    Bharatiya Mahila Bank
d)    Canara Bank

4. Who won the men’s 200m gold in the 2016 Rio Olympics?
a)    Adam Gemili
b)    Michael Johnson
c)    Colin Jackson
d)    Usain Bolt

5. With which country India signed a short-term route agreement for petroleum products?
a)    Nepal
b)    Afghanistan
c)    Bangladesh
d)    Bhutan

6. Union Ministry of Power launched the e-Trans web portal to
a)    Track power availability for farmers
b)    Facilitate e-bidding of projects
c)    Develop green energy corridors
d)    Facilitate monitoring of thermal power plants

7. Who was selected for 2016 Sangeet Martand Ustad Chand Khan Lifetime Achievement Award?
a)    Satish Vyas
b)    Tarun Bhattacharya
c)    Shiv Kumar Sharma
d)    Bhajan Sopori

8. What was the theme of the World Humanitarian Day that was observed on 19 August 2016?
a)    The World You’d Rather
b)    Inspiring the World's Humanity
c)    Shared Humanity
d)    One Humanity

9. Name the world’s largest airship that recently made its maiden voyage in England.
a)    Airlander 5
b)    Airlander 11
c)    Airlander 10
d)    Airlander 8

10. Name the Indian female wrestler who won the bronze medal in the 58 kg category at the Olympic Games in Rio.
a)    Geeta Phogat
b)    Sakshi Malik
c)    Geetika Jakhar
d)    Geeta Singh
ANSWER
1.A,2.B,3.C,4.D,5.C,6.B,7.C,8.D,9.C,10.B,



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ – 19,20 AUGUST"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN