Choose Your Language

Wednesday, October 12, 2016

BANKING QUIZ - 57 FOR IBPS-PO & CLERK EXAM


BANKING QUIZ - 57 FOR IBPS-PO & CLERK EXAM 

1. Which type of ATMs can be provided by NBFCs?
(A) Bank-owned ATMs
(B) BLAs
(C) WLAs
(D) All of the above
(E) None of the above

2. Expand IASB?
(A) Indian Accounting Standards Board
(B) International Accounting Standards Board
(C) Internal Accounting Standards Bureau
(D) Indian Accounts Standards Board
(E) None of the above

3. What is securitization?
(A) A process which converts conventional credit into tradable Treasure Assets
(B) Credit receivable of the Bank can be converted into Bonds i.e., pass through certificates
(C) These certificates can be traded in the market
(D) All of the above
(E) None of the above

4. Which of the following is India’s first Credit Information Company?
A. CRISIL
B. CERSAI
C. SMERA
D. CIBIL


5. Which of the following provides license to a credit bureau?
A. SEBI
B. SIDBI
C. NABARD
D. GOI
E. RBI

6. Which of the following is the body/agency set up by Government of India to increase the flow of foreign investment in the country?
(A) FIPB
(B) FCCB
(C) NSDL
(D) FEMA
(E) None of the above

7. The practice of reducing NPAs through cross-lending to square off loans from bank is known as?
(A) Compromise Settlement
(B) “Take Over” of advances
(C) “Ever-Greening” of advances
(D) All of the above
(E) None of the above

8. Which of the following contributed the entire paid-up capital in National Housing Bank (NHB)?
A. GOI
B. NABARD
C. SEBI
D. RBI
E. None of the Above

9. Acquisition of immovable property in India by person resident outside India (foreign national) is regulated by______________.
A. FEMA
B. RBI
C. Ministry of External Affairs
D. Commercial Banks

10. FEMA works under which act?
A. Foreign Exchange Management Act (FEMA), 1999
B. Banking Regulation Act, 1949
C. Foreign Exchange Management Act (FEMA), 1998
D. Foreign Exchange Management Act (FEMA), 1990


Answer key
1.C, 2.B, 3.D, 4.D, 5.E, 6.A, 7.D, 8.D, 9.A, 10.A,

Share this

0 Comment to "BANKING QUIZ - 57 FOR IBPS-PO & CLERK EXAM"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN