Choose Your Language

Thursday, December 29, 2016

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 28, 29 DECEMBER

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 28, 29 DECEMBER

1. Which Bank has launched ‘Bank Sakhi‘ innovative scheme for employing women in villages to promote and improve the cashless transactions in rural areas?
a) AUGB
b) UGB
c) BUPGB
d) KVGB

ANS - D
2. Which state government of India has launched a new malaria control programme named “DAMAN”?
a) Odisha
b) Punjab
c) Karnataka
d) Uttar Pradesh

ANS - A
3. Aadhaar Pay cashless merchant solution was launched by which of the following banks?
a) RBL Bank
b) IDFC Bank
c) HDFC Bank 
d) ICICI Bank

ANS - B
4.  Which of the following is former Sri Lankan Prime Minister who passed away recently?
a) Ranil Wickremesinghe
b) Sirimavo Bandaranayake
c) Ratnasiri Wickremanayake
d) Mahinda Rajapaksa

ANS - C
5. Who of the following was appointed as the Deputy Governor of RBI ?
a) Sunderlal Patwa
b) Viral Acharya
c) Satya Narayan
d) Nagraj Varma

ANS - B
6. Which of the following  cities of Uttarakhand, PM Narendra Modi laid foundation stone of Char Dham highway development project?
a) Haridwar
b) Mussoorie
c) Nainital
d) Dehradun

ANS - D
7. India’s first Digi Dhan Mela was held in which state?
a) Haryana
b) Punjab
c) Uttar Pradesh
d) Bihar

ANS - A
8. Which Village has been Adopted by Bank of Maharashtra for Digital Transactions?
a) Satara
b) Sangli
c) Thane
d) Latur

ANS - B
9. In which of the following state “Nagar Uday Abhiyan” rallies has been launched?
a) Andhra Pradesh
b) Telangana
c) Madhya Pradesh
d) Gujarat

ANS - C
10. With which institute Indian Army has signed Mou for critical technology requirements?
a) IIT Gandhinagar
b) IIT Bombay
c) IIT Delhi
d) IIT Kharagpur

ANS - A


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 28, 29 DECEMBER"

Post a Comment

Popular Posts