Choose Your Language

Thursday, January 12, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 11 & 12 January


DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 11 & 12 January

1. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE MD AND CHIEF EXECUTIVE OF THE SBI PENSION FUNDS PVT LTD?
a) Kumar Sharadindu
b) Navnet Munot
c) Praveen Gupta
d) Arijit Basu

ANS - A
2. NAME THE FIRST SUBMARINE-LAUNCHED CRUISE MISSILE SUCCESSFULLY TEST FIRED BY PAKISTAN.
a) Babur-2
b) Babur-3
c) Aurangzeb-2
d) Abdali-I

ANS - B
3. WHO OF THE FOLLOWING HAS BEEN NAMED AS THE NEW BRAND AMBASSADOR OF SMARTPHONE BRAND GIONEE?
a) Kapil Sharma
b) MS Dhoni
c) Ranbir Kapoor
d) Virat Kohli

ANS - D
4. WHICH EMINENT PERSONALITY WAS HONOURED BY THE US EMBASSY FOR HIS CONTRIBUTION TOWARDS THE INDIA-US PARTNERSHIP ON TUBERCULOSIS?
a) Amir Khan
b) Amitabh Bachchan
c) Vidya Balan
d) Irfan Khan

ANS - B
5. WHICH STATE HAS LAUNCHED INDIA’S FIRST STUDENT STARTUP AND INNOVATION POLICY?
a) Kerala
b) Goa
d) Gujarat
e) Himachal Pradesh

ANS - C
6. WHERE WAS THE 20TH NATIONAL CONFERENCE ON E-GOVERNANCE ORGANIZED?
a) Tamil nadu
b) Telangana
c) West Bengal
d) Andhra Pradesh

ANS - D
7. WHICH AIRPORT HAS ADOPTED THE WORLD’S FIRST PERFORMANCE AND BENCHMARKING DIGITAL PLATFORM ‘ARC’?
a) Delhi Airport
b) Kolkata Airport
c) Hyderabad Airport
d) Mumbai Airpot

ANS - A
8. WHERE WAS THE THREE DAYS INTERNATIONAL CONFERENCE & EXHIBITION ON REINFORCED PLASTICS ORGANISED?
a) Pune
b) Mumbai
c) New Delhi
d) Kurukshetra

ANS - B
9. WHICH STATE HAS INKED A PACT WITH MINISTRY OF CIVIL AVIATION UNDER REGIONAL CONNECTIVITY SCHEME TO DEVELOP SMALL AIRPORTS AND AIRSTRIPS IN THE STATE?
a) Andhra Pradesh
b) Tamil Nadu
c) Telangana
d) Karnataka

ANS - C
10. WHAT IS THE REVISED GDP GROWTH ESTIMATE BY THE WORLD BANK FOR INDIA FOR 2016-17 FISCAL ENDING MARCH 31, 2017?
a) 7.5 Percent
b) 7.4 Percent
c) 6.8 Percent
d) 7 Percent


ANS - D

Share this

0 Comment to " DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 11 & 12 January"

Post a Comment

Popular Posts