Choose Your Language

Tuesday, January 17, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 15 & 16 JANUARY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 15 & 16 JANUARY

1. IN WHICH OF THE FOLLOWING CITIES IS THE 3-DAY INTERNATIONAL KITE FESTIVAL 2017 ORGANIZED?
a) Mumbai
b) Patna
c) Lucknow
d) New Delhi

ANS - D
2. WHICH STATE HAS LAUNCHED DIGITAL DAKIYA SCHEME TO ENCOURAGE DIGITAL LITERACY IN THE STATE?
a) Arunachal Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Bihar
d) Himachal Pradesh

ANS - B
3. HOW MUCH % HAS THE SEBI LOWERED THE BROKERS FEES TO REDUCE THE OVERALL COST OF TRANSACTION?
a) 25 Percent
b) 10 Percent
c) 15 Percent
d) 20 Percent

ANS - A
4. WHO HAS WON THE BEST DIRECTOR AWARD AT THE 62ND FILMFARE AWARDS 2017?
a) Shakun Batra
b) Nitesh Tiwari
c) Abhishek Chaubey
d) Karan Johar

ANS - B
5. THE INDIAN ARMY DAY IS CELEBRATED ON?
a) January 11
b) January 13
c) January 15
d) January 8

ANS - C
6.  WHICH TELECOM COMPANY HAS RECENTLY LAUNCHED A CUSTOMER ACQUISITION AND CUSTOMER COMMUNICATION MANAGEMENT PROJECT TO PROVIDE AADHAR BASED E-KYC SERVICE TO CUSTOMERS?
a) BSNL
b) Airtel
c) Reliance
d) Vodafone

ANS - A
7.  WHAT IS THE NAME OF THE AUTOBIOGRAPHY OF FAMOUS INDIAN ACTOR RISHI KAPOOR?
a) Mera Naam Rishi Kapoor
b) Uncensored Rishi Kapoor: From Beginning to End
c) Rishi Kapoor: The Householder, the Star
d) Khullam Khulla: Rishi Kapoor Uncensored

ANS - D
8.  WHAT IS THE NAME OF THE OPERATION WHICH LAUNCHED BY THE BORDER SECURITY FORCE TO MAINTAIN STRICT VIGIL AT THE INTERNATIONAL BORDER OF RAJASTHAN?
a) Operation Sarhad Paar
b) Operation Fog Vigil
c) Operation Sard Hawa
d) Operation Safety

ANS - C
9.  WHERE WAS THE 3RD NATIONAL CONFERENCE “JAL MANTHAN-III” HELD?
a) Pune
b) New Delhi
c) Lucknow
d) Indore

ANS - B
10.  THE UNITED STATES HAS LIFTED TWO DECADE ECONOMIC EMBARGO AGAINST WHICH COUNTRY?
a) Sudan
b) Kenya
c) Libya
d) Egypt

ANS - A


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 15 & 16 JANUARY"

Post a Comment

Popular Posts