Choose Your Language

Wednesday, January 18, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 JANUARY

 DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 JANUARY

1. THE WHOLESALE PRICE INDEX INFLATION INCREASED TO HOW MUCH % IN DECEMBER 2016 COMPARED TO 3.15 % WPI INFLATION IN NOVEMBER 2016?
a) 3.33 Percent
b) 2.96 Percent
c) 2.97 Percent
d) 3.39 Percent

ANS­ - D
2. WHICH UNION MINISTRY HAS BEEN LAUNCHED ‘SEZ INDIA’ MOBILE APP FOR SPECIAL ECONOMIC ZONES?
a) MINISTRY OF CORPORATE AFFAIRS
b) Ministry of Commerce and Industry
c) Ministry of Finance
d) Ministry of Labour and Employment 

ANS - B
3. WHAT IS THE INDIA’S RANK IN THE INCLUSIVE DEVELOPMENT INDEX 2017?
a) 60th 
b) 63rd
c) 61st 
d) 62nd

ANS - A
4. “PINAKIN” MOBILE APP HAS BEEN LAUNCHED BY WHICH OF THE FOLLOWING STATE TOURISM DEPARTMENT TO BOOST TOURISM? 
a) Kerala
b) Karnataka
c) Tamil Nadu
d) Andhra Pradesh

ANS - C
5.  WHAT IS THE INDIA’S GDP GROWTH FORECAST RATE FOR FY 17, AS PER UPDATED “WORLD ECONOMIC OUTLOOK” REPORT OF INTERNATIONAL MONETARY FUND?
a) 6.5%
b) 6.6%
c) 7.1%
d) 6.2%

ANS - B
6.  HOW MUCH LOAN AMOUNT HAS BEEN SANCTIONED BY WORLD BANK FOR “NAGALAND HEALTH PROJECT”?
a) $68 million
b) $88 million
c) $58 million
d) $48 million

ANS - D
7.  RBI RAISED THE CASH WITHDRAWAL LIMIT FROM ATMS FROM RS 4500 TO?
a) Rs 10000
b) Rs 6000
c) Rs 18000
d) Rs 15000

ANS - A
8.  WHICH STATE HAS INAUGURATED PETROLEUM CONSERVATION CAMPAIGN ‘SAKSHAM 2017’?
a) Assam
b) Nagaland
c) Sikkim
d) Manipur

ANS - B
9.  WITH WHICH COUNTRY INDIA SIGNED A MOU FOR COOPERATION IN COOPERATIVE SECTOR?
a) Bangladesh
b) Sri Lanka
c) Mauritius
d) Maldives

ANS - C
10. THE NOVEL “THE BOOK THIEF” HAS BEEN WRITTEN BY?
a) John Boyne
b) Mary Shelley
c) Markus Zusak
d) Ernest Hemingway

ANS - C



Share this

0 Comment to " DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 JANUARY"

Post a Comment

Popular Posts