Choose Your Language

Wednesday, January 25, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 21 & 22 JANUARY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 21 & 22 JANUARY

1. WHICH INDIAN ACTRESS HAS WON THE FAVOURITE DRAMATIC TV ACTRESS AWARD IN THE PEOPLE’S CHOICE AWARD 2017?
a) Shabana Azmi
b) Deepika Padukone
c) Aishwarya Rai
d) Priyanka Chopra

ANS - D
2. WHAT WAS THE THEME OF THE 2017 RAISINA DIALOGUE HELD IN NEW DELHI?
a) Come Together for Economic & Social Development
b) The New Normal: Multilateralism in a Multipolar World
c) Connecting Asia Through World
d) Asia: Regional and Global Connectivity

ANS - B
3. IN WHICH CITY WAS THE THREE DAY LONG 58TH INDIA INTERNATIONAL GARMENT FAIR 2017 ORGANIZED?
a) Gandhinagar
b) Karnal
c) New Delhi
d) Pune

ANS - C
4. WHICH STATE HAS LAUNCHED THE ENTREPRENEURSHIP DEVELOPMENT SCHEME UNDER THE NEW ECONOMIC DEVELOPMENT POLICY?
a) Mizoram
b) Haryana
c) Uttar Pradesh
d) Maharashtra

ANS - A
5. WHAT IS THE THEME OF THE 5-DAY-LONG 10TH JAIPUR LITERATURE FESTIVAL THAT WAS INAUGURATED?
a) Total Recall: The End of Privacy
b) Oral tradition, in India and elsewhere
c) Freedom to Dream: India at 70
d) Stay Connected with Us

ANS - C
6.  WHICH WEB PORTAL WAS LAUNCHED BY UNION MINISTRY OF HUMAN RESOURCES DEVELOPMENT FOR PROMOTING AND MONITORING THE SARVA SHIKSHA ABHIYAN?
a) SarvAbhi
b) ShaGun
c) Shiksha
d) SarvShiksha

ANS - B
7.  WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW HIGH COMMISSIONER OF INDIA TO THE REPUBLIC OF SIERRA LEONE?
a) Mr. Pankaj Saran
b) Shri Sanjeev Ranjan
c) Shri Birender Singh Yadav
d) Shri Navtej Sarna

ANS - C
8.  WHICH TECHNOLOGY GIANT HAS PARTNERED WITH THE INTERNATIONAL OLYMPIC COMMITTEE TO BECOME THE WORLDWIDE SPONSOR OF THE OLYMPIC GAMES THROUGH 2028?
a) Alibaba
b) Microsoft
c) TCS
d) Wipro

ANS - A
9.  WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW DIRECTOR OF CENTRAL BUREAU OF INVESTIGATION?
a) Pulkit Trivedi
b) Rakesh Asthana
c) V.K.Sharma
d) Alok Kumar Verma

ANS - D
10.  WHO HAS BEEN SWORN IN AS THE NEW PRESIDENT OF GAMBIA?
a) Paolo Gentiloni
b) Adama Barrow
c) Nana Akufo Addo
d) Bill English

ANS - B


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 21 & 22 JANUARY"

Post a Comment

Popular Posts