Choose Your Language

Tuesday, January 31, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 29 & 30 JANUARY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 29 & 30 JANUARY

1. IN HOW MANY DISTRICTS THE INDIA METEOROLOGICAL DEPARTMENT HAS PLANNED TO SET UP WEATHER STATIONS BY THE END OF 2019?
a) 400 Districts
b) 710 Districts
c) 660 Districts
d) 520 Districts

ANS - C
2. WORLD LEPROSY DAY IS CELEBRATED ON JANUARY 30 ANNUALLY TO COMMEMORATE THE DEATH ANNIVERSARY OF WHICH FAMOUS FREEDOM FIGHTER?
a) Mahatma Gandhi
b) Sardar Vallabh Bhai Patel
c) Subhash Chandra Bose
d) Lala Lajpat Rai

ANS - A
3. WHO OF THE FOLLOWING WON THE 2017 KOLKATA MARATHON?
a) Paritosh Roy
b) Abul Hossain
c) Shubhankar Ghosh
d) Biswanath Pal

ANS - B
4. IN WHICH CITY OF KARNATAKA, DESHPANDE FOUNDATIONS IS SET TO LAUNCH INDIA’S LARGEST STARTUP INCUBATION CENTRE BY THE END OF SEPTEMBER 2017?
a) Mangalore
b) Mysore
c) Bengaluru
d) Hubballi

ANS - D
5. A PERSONAL STATUS AND INHERITANCE COURT FOR NON MUSLIMS WOULD BE SET UP IN WHICH COUNTRY TO ENSURE EQUAL SERVICE TO ALL SECTIONS OF THE SOCIETY?
a) Abu Dhabi, UAE
b) Riyadh, Saudi Arabia
c) Baghdad, Iraq
d) Kabul, Afghanistan

ANS - A
6. NAME THE RENOWNED HOLLYWOOD ACTOR WHO STARRED IN THREE HARRY POTTER FILMS AS MR. OLLIVANDER AND DIED RECENTLY?
a) Sir Sean Bean
b) Sir Michael Caine
c) Sir John Hurt
d) Sir Colin Firth

ANS - C
7. WHICH BECOMES THE FIRST COUNTRY IN THE WORLD TO APPOINT ‘DIGITAL AMBASSADOR’ ?
a) Switzerland
b) Denmark
c) USA
d) Australia

ANS - B
8. FUTURE GENERAL INDIA INSURANCE COMPANY HAS ENTERED INTO CORPORATE AGENCY TIE UP FOR ITS PRODUCT WITH WHICH BANK ON JANUARY 30, 2017?
a) Central Bank of India
b) Andhra Bank
c) Bank of Baroda
d) Bank of Maharashtra

ANS - D
9. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE UNITED NATIONS IN INDIA GOODWILL AMBASSADOR FOR THE SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS?
a) Syed Akbaruddin
b) Ashok Amritraj
c) A. Ramaswamy
d) Radha Kumar

ANS - B
10. MARTYRS DAY IS OBSERVED ANNUALLY ON JANUARY 30 TO COMMEMORATE THE DEATH ANNIVERSARY OF WHICH GREAT FREEDOM FIGHTER?
a) Bhagat Singh
b) Subhash Chandra Bose
c) Mahatma Gandhi
d) Lala Lajpath Rai


ANS - C

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 29 & 30 JANUARY"

Post a Comment

Popular Posts