Choose Your Language

Tuesday, January 3, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 JANUARY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 JANUARY


1.  WHO HAS BEEN AWARDED WITH THE ‘POWER & ENERGY PERSONA’S AWARD FOR INDIVIDUAL EXCELLENCE’ AT THE 10TH ENERTIA AWARDS 2016 –INDIA AND SOUTH ASIA’S AWARDS FOR EXCELLENCE IN SUSTAINABLE ENERGY AND POWER?
a) Yogendra Prasad
b) R N Khazanchi
c) K M Singh
d) D.K. Jain

ANS - C
2.  WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW MAJOR GENERAL OF KYRGYZSTAN?
a) Abdil Segizbaev
b) Shaikh Rafik Mohammed
c) Amal Al Qubaisi
d) Khalifa bin Zayed

ANS - B
3.  WHICH HEALTH SCHEME HAS BEEN LAUNCHED BY ANDHRA PRADESH GOVERNMENT FOR THE APL FAMILIES OF THE STATE?
a) Suraksha Bima Yojana
b) Arogya Swasthiya Bima Yojana
c) State Government Health Scheme
d) Arogya Raksha Scheme

ANS - D
4.  WHICH TENNIS PLAYER HAS ANNOUNCED HIS RETIREMENT FROM PROFESSIONAL TENNIS?
a) Somdev Devvarman
b) Leander Paes
c) Mahesh Bhupathi
d) Rohan Bopanna

ANS - A
5.  WHO HAS BEEN SWORN IN AS THE NEW CHAIRMAN OF UNION PUBLIC SERVICE COMMISSION?
a) D P Agrawal
b) F. W. Robertson
c) David R. Syiemlieh
d) R. M. Bathew

ANS - C
6.  WITH WHICH COUNTRY PETRONET, INDIA’S LARGEST LNG IMPORTER, HAS SIGNED AN AGREEMENT TO SET UP $950 MILLION LIQUEFIED NATURAL GAS IMPORT PROJECT?
a) Bangladesh
b) Kyrgyzstan
c) Afghanistan
d) Pakistan

ANS - A
7.  INDIA’S FIRST LASER TECHNOLOGY-BASED ADVANCED AVMS RTO CHECK-POST HAS BEEN SET UP IN WHICH STATE?
a) Maharashtra
b) Haryana
c) Rajasthan
d) Gujarat

ANS - D
8.  NAME THE SURFACE-TO-SURFACE STRATEGIC BALLISTIC MISSILE THAT WAS SUCCESSFULLY TEST FIRED OFF ODISHA COAST BY INDIA?
a) Agni VI
b) Agni IV
c) Agni III
d) Agni I

ANS - B
9.  WHO OF THE FOLLOWING HAS WON THE 2016 MUBADALA WORLD TENNIS CHAMPIONSHIP AT ABU DHABI?
a) Milos Raonic
b) Stan Wawrinka
c) Rafael Nadal
d) David Ferrer

ANS - C
10.  NAME THE STATE IN WHICH THE WORLD’S LARGEST 11-DAY GALA FESTIVAL “BARGARH DHANUA JATRA” ORGANIZED?
a) Andhra Pradesh
b) Odisha
c) Karnataka
d) Tamil Nadu

ANS - B


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 JANUARY"

Post a Comment

Popular Posts