Choose Your Language

Friday, January 6, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 5 & 6 JANUARY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 5 & 6 JANUARY

1. TABLE TENNIS OLYMPIC CHAMPION LI XIAOXIA, WHO HAS ANNOUNCED HER RETIREMENT BELONGS TO WHICH COUNTRY?
a) Japan
b) Thailand
c) China
d) South Korea

ANS - C
2.  WHICH COUNTRY HAS RANKED HIGHEST IN THE WORLD AMONG THE COUNTRIES OFFERING THE HIGHEST AVERAGE ANNUAL SALARY TO EXPATRIATES?
a) Norway
b) France
c) USA
d) Switzerland

 ANS - D
3. NAME THE CITY IN WHICH PM NARENDRA MODI HAS INAUGURATED THE FIVE-DAY ANNUAL INDIAN SCIENCE CONGRESS?
a) Allahabad, Uttar Pradesh
b) Patna, Bihar
c) Tirupati, Andhra Pradesh
d) Kochi, Kerala

ANS - C
4. WHICH E-COMMERCE COMPANY HAS BEEN AWARDED A PATENT FOR LAUNCHING A GIANT FLYING WAREHOUSE THAT WOULD ACT AS A LAUNCH PAD FOR DRONES TO DELIVER ITEMS WITHIN MINUTES?
a) Amazon
b) MobiKwik
c) Flipkart
d) Paytm

ANS - A
5. WHICH OF THE FOLLOWING MINISTER OF KARNATAKA FOR COOPERATION AND SUGAR, HAS BEEN PASSED AWAY RECENTLY DUE TO CARDIAC ARREST?
a) Vera Rubin
b) H S Mahadeva Prasad
c) Sunderlal Patwa
d) Ratnasiri Wickremanayake

ANS - B
6.  WHICH COUNTRY HAS ANNOUNCED FIRST-OF-ITS-KIND INITIATIVE TO OFFER SOME BASIC PAY TO UNEMPLOYED CITIZENS EVERY MONTH SELECTED ON RANDOM BASIS?
a) Finland
b) Norway
c) Sweden
d) Russia

ANS - A
7.  WITH WHICH BANK CONSUMER ELECTRICAL GOODS MANUFACTURER BAJAJ ELECTRICALS HAS TIED UP TO PROVIDE DIGITALIZED PAYMENT TO ITS VENDOR USING BLOCK CHAIN TECHNOLOGY?
a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) Andhra Bank
d) Yes Bank

ANS - D
8.   NAME THE SOCIAL REFORMER AND RENOWNED POET TO WHOM GOOGLE DEDICATED ITS DOODLE TO PAY TRIBUTE ON HER 186TH BIRTH ANNIVERSARY?
a) Mary Harris
b) Vijay Lakshmi Pandit
c) Savitribai Phule
d) Annie Besant

ANS - C
9.  WORLD BRAILLE DAY IS OBSERVED ON?
a) January 3
b) January 4
c) January 2
d) January 5

ANS - B
10.  WHICH MOBILE COMMERCE AND PAYMENTS FIRM HAS RECEIVED THE FINAL APPROVAL FROM RBI TO OPERATE AS PAYMENT BANK?
a) Freecharge
b) Oxigen
c) Paytm
d) MobiKwik

ANS - C



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 5 & 6 JANUARY"

Post a Comment

Popular Posts