Choose Your Language

Monday, February 13, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 11 & 12 FEB

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 11 & 12 FEB

1.  WHO IS THE HEAD OF THE 33 MEMBER COMMITTEE FORMED FOR THE SPEEDY IMPLEMENTATION OF THE SAGARMALA PROJECT IN ANDHRA PRADESH?
a) Siddaramaiah
b) Piyush Goyal
c) M. Venkaiah Naidu
d) N Chandrababu Naidu

ANS - D
2. THE FIRST PILOT BRANCH OF THE POST OFFICE PASSPORT SEVA KENDRA WAS LAUNCHED IN WHICH CITY?
a) Kolkata
b) Mysuru
c) Banglaore
d) Indore

ANS - B
3. WHAT IS THE THEME OF THE 2017 BRICS SUMMIT?
a) BRICS: Stronger Partnership for a Brighter Future.
b) BRICS and Africa: Partnership for Development, Integration and Industrialisation
c) Inclusive Growth: Sustainable Solutions
d) Building Responsive, Inclusive and Collective Solutions

ANS - A
4. WHICH MINISTRY LAUNCHED THE WORLD’S FIRST COMPREHENSIVE BRAILLE ATLAS FOR VISUALLY IMPAIRED IN NEW DELHI?
a) Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
b) Ministry of Human Resource Development
c) Ministry of Science and Technology and Earth Sciences
d) Ministry of Youth Affairs and Sports

ANS - C
5. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE MANAGING DIRECTOR OF LIFE INSURANCE CORPORATION?
a) Shaktikanta Das
b) Hemant Bhargava
c) Girish Chandra Murmu
d) Ashwani Kumar

ANS - B
6.  WHO HAS BEEN NAMED AS THE NEXT CHAIRMAN OF SECURITY EXCHANGE BOARD OF INDIA TO SUCCEED UK SINHA?
a) Vikram Limaye
b) Vinod Singh
c) Ajay Tyagi
d) Sanjeev Sanyal

ANS - C
7.  WHEN IS THE INTERNATIONAL DAY OF WOMEN AND GIRLS IN SCIENCE OBSERVED?
a) February 9
b) February 12
c) February 10
d) February 11

ANS - D
8.  WHO HAS BEEN RECENTLY APPOINTED AS THE AMBASSADOR OF INDIA TO THE REPUBLIC OF MADAGASCAR?
a) Nandita Parvathaneni
b) Subir Dutta
c) Naveen Srivastava
d) P. Harish

ANS - B
9.  THE 5 DAYS MULTINATIONAL AMAN-17 NAVAL EXERCISE IS BEING HELD IN WHICH COUNTRY FOR JOINT RESOLVE AGAINST TERRORISM AND CRIMES IN MARITIME DOMAIN?
a) Pakistan
b) United States
c) Sri Lanka
d) Australia

ANS - A
10.  THE 2017 HUNAR HAAT HAS BEEN ORGANIZED IN WHICH CITY?
a) Bangalore
b) Mumbai
c) New Delhi
d) Pune

ANS - C



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 11 & 12 FEB"

Post a Comment

Popular Posts