Choose Your Language

Wednesday, February 15, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 FEB

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 FEB

1. IN WHICH STATE WAS THE FIRST EDITION OF THE THREE DAYS NATIONAL WOMEN’S PARLIAMENT HELD?
a) Andhra Pradesh
b) Assam
c) Karnataka
d) Maharasthra

ANS - A
2. WHAT IS THE THEME OF THE 2017 NATIONAL WOMEN’S PARLIAMENT?
a) Strengthening Women for Stronger India
b) Women Empowerment for Global Benefit
c) Empowering Women — Strengthening Democracy
d) Come Together for Women Empowerment

ANS - C
3. IN WHICH CITY OF KERALA WAS THE 2ND EDITION OF INTERNATIONAL SPICE CONFERENCE HELD?
a) Kozhikode
b) Thissur
c) Kochi
d) Thiruvananthapuram

ANS - D
4. WITH WHICH OF THE GIVEN ORGANIZATION, INDIA HAS PLANNED TO HOST A CONFERENCE ON COUNTER RADICALIZATION?
a) BIMSTEC
b) ASEAN
c) SAARC
d) BRICS

ANS - B
5. WHAT IS THE TOTAL CORPUS OF THE ELECTRONIC DEVELOPMENT FUND APPROVED BY THE GOVERNMENT TO SUPPORT ENTREPRENEURSHIP AND INNOVATION IN ELECTRONICS AND IT?
a) Rs. 7,120 crore
b) Rs. 5,390 crore
c) Rs. 4,851 crore
d) Rs. 6,831 crore

ANS - D
6.  WHO HAS BEEN ELECTED AS THE NEW PRESIDENT OF GERMANY?
a) Gustav Noske
b) Wolfgang Schäuble
c) Frank-Walter Steinmeier
d) Hermann von Thile

ANS - C
7.  WHEN IS THE WORLD RADIO DAY OBSERVED?
a) February 11
b) February 10
c) February 12
d) February 13

ANS - D
8.  WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW PRESIDENT OF ASSOCHAM?
a) Kiran Kumar Grandhi
b) Sandeep Jajodia
c) Balkrishan Goenka
d) Sunil Kanoria

ANS - B
9.  INDIA’S FIRST CASHLESS TOWNSHIP HAS BEEN INAUGURATED IN WHICH STATE?
a) Gujarat
b) Rajasthan
c) Kerala
d) Haryana

ANS - A
10.  WHICH OF THE GIVEN SURVEY CLASS VESSELS OF INDIAN NAVY HAS BECOME THE FIRST SHIP TO BE INSTALLED WITH SOLAR POWER SYSTEM?
a) INS Darshak
b) INS Sarvekshak
c) INS Sutlej
d) INS Sandhayak

ANS - B



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 FEB"

Post a Comment

Popular Posts