Choose Your Language

Thursday, February 16, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 15 & 16 FEB

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 15 & 16 FEB

1. CRICKET ICON SACHIN TENDULKAR HAS ADOPTED WHICH VILLAGE IN MAHARASHTRA FOR TRANSFORMATION UNDER SANSAD ADARSH GRAM YOJNA?
a) Donja village
b) Gardi village
c) Dhasai village
d) Gondala village

ANS - A
2. THE INTERNATIONAL COIN FAIR HAS BEEN INAUGURATED IN WHICH STATE ON FEBRUARY 13, 2017?
a) Punjab
b) Andhra Pradesh
c) Kerala
d) Rajasthan

ANS - C
3. HOW MUCH AMOUNT HAS BEEN ALLOCATED BY THE GOVERNMENT TO THE INDIA POST PAYMENTS BANK FOR THE FINANCIAL YEAR 2017-18?
a) Rs.675 crore
b) Rs.620 crore
c) Rs.750 crore
d) Rs.500 crore

ANS - D
4. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW PRESIDENT OF ICAI?
a) Naveen Gupta
b) Nilesh Vikamsey
c) Devraja Reddy
d) Jay Chharia

ANS - B
5. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW FOREIGN SECRETARY OF PAKISTAN?
a) Sumaira Malik
b) Kashmala Tariq
c) Tehmina Janjua
d) Shazia Marri

ANS - C
6.  THE E-PRISON PROJECT HAS BEEN LAUNCHED IN WHICH STATE TO DIGITALIZE THE RECORD OF THE JAIL INMATES?
a) Andhra Pradesh
b) Haryana
c) Gujarat
d) Jammu & Kashmir

ANS - A
7.  WITH WHICH COUNTRY INDIA HAS SIGNED AN AGREEMENT TO BOOST BILATERAL TRADE AND ENHANCE ECONOMIC COOPERATION?
a) Germany
b) Hungary
c) Serbia
d) Croatia

ANS - D
8.  LIFE INSURANCE SCHEME PRAGATI HAS BEEN LAUNCHED BY WHICH INSURANCE FIRM WITH FOCUS ON LOW INCOME GROUP PEOPLE?
a) Birla Sun Life Insurance Company Limited
b) ICICI Prudential Life Insurance
c) HDFC Life Insurance Company
d) Bharti AXA Life Insurance

ANS - C
9.  AIRBUS HAS SIGNED AN MOU WITH WHICH STATE TO SET UP A CENTRE OF EXCELLENCE FOR AEROSPACE SKILL DEVELOPMENT IN THE STATE?
a) Haryana
b) Telanagna
c) Jammu & Kashmir
d) Karnataka

ANS - B
10.  THE INDIAN SPACE RESEARCH ORGANIZATION CREATED A HISTORIC RECORD BY LAUNCHING HOW MANY SATELLITES IN A SINGLE MISSION?
a) 104
b) 101
c) 102
d) 96

ANS - A



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 15 & 16 FEB"

Post a Comment

Popular Posts