Choose Your Language

Monday, February 20, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 FEB

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 FEB

1. THE 5 DAY INDIAN PANORAMA FILM FESTIVAL 2017 HAS BEEN ORGANIZED IN WHICH STATE/UNION TERRITORY?
a) Goa
b) New Delhi
c) Maharashtra
d) Andaman & Nicobar Island

ANS - D
2. THE UNION CABINET HAS APPROVED TO SET UP FOOD LEGUMES RESEARCH PLATFORM IN WHICH STATE?
a) West Bengal
b) Madhya Pradesh
c) Haryana
d) Gujarat

ANS - B
3. WHAT IS THE RANK OF INDIA IN THE INDEX OF ECONOMIC FREEDOM 2017?
a) 175
b) 127
c) 143
d) 112

ANS - C
4. THE STATE GOVERNMENT OF KERALA HAS GIVEN ITS IN-PRINCIPLE APPROVAL FOR SETTING UP A GREENFIELD AIRPORT AT WHICH OF THE GIVEN PLACE PILGRIM SPOTS?
a) Sri Vallabha Temple
b) Thirunelly Temple
c) Mahadeva Temple
d) Sabarimala

ANS - D
5. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE 13TH CHIEF MINISTER OF TAMIL NADU?
a) Edappadi K Palaniswami
b) K T Rajenthra Bhalaji
c) K A Sengottaiyan
d) P Balakrishna Reddy

ANS - A
6.  WHICH BANK HAS SIGNED AN MOU WITH THE MINISTRY HUMAN RESOURCE DEVELOPMENT TO OPERATIONALIZE THE HIGHER EDUCATION FINANCING AGENCY?
a) Canara Bank
b) Andhra Bank
c) Allahabad Bank
d) Bank of India

ANS - A
7.  WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE EXECUTIVE DIRECTOR OF INDIAN OVERSEAS BANK?
a) P Ramana Murthy
b) M K Bhattacharya
c) S Harishankar
d) K Swaminathan

ANS - D
8.  WHICH BANK HAS WON THE 2017 NATIONAL MSME EXCELLENCE AWARD?
a) Andhra Bank
b) Canara Bank
c) Corporation Bank
d) Dena Bank

ANS - C
9.  THE 2017 GLOBAL INVESTORS’ SUMMIT WAS HELD IN WHICH CITY OF JHARKHAND?
a) Bokaro Steel City
b) Ranchi
c) Jamshedpur
d) Dhanbad

ANS - B
10.  WHICH RENOWNED HINDI SCHOLAR HAS BEEN NAMED FOR THE 2016 VYAS SAMMAN?
a) Kamal Kishore Goyenka
b) Sunita Jain
c) Surendra Verma
d) Vishwanath Tripathi

ANS - C



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 FEB"

Post a Comment

Popular Posts