Choose Your Language

Wednesday, February 1, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 31 JANUARY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 31 JANUARY

1. IN WHICH INDIAN STATE, A TRADITIONAL BUFFALO RACE EVENT, KAMBALA FESTIVAL ANNUALLY ORGANIZED?
a) Punjab
b) Kerala
c) West Bengal
d) Karnataka

ANS - D
2. IRIS MITTENAERE, WHO HAS BEEN CROWNED THE NEW MISS UNIVERSE 2016, IS BELONGS TO WHICH COUNTRY?
a) Norway
b) Haiti
c) France
d) Colombia

ANS - C
3. IN WHICH STATE, OIL COMPANIES HPCL, ONGC AND THE GAIL HAVE SIGNED MOUS FOR INVESTING RS 1.65 LAKH CRORE?
a) Andhra Pradesh
b) Maharashtra
c) Kerala
d) Gujarat

ANS - A
4. FIRST EDITION OF THE NORTH EAST INVESTORS SUMMIT HELD IN WHICH STATE?
a) Assam
b) Meghalaya
c) Manipur
d) Tripura

ANS - B
5. INDIA’S FIRST MULTI-SPORTS MUSEUM INAUGURATED IN WHICH CITY?
a) Pune
b) Mumbai
c) Kolkata
d) Chennai

ANS - C
6. BY WHICH BANK, MOBILE APP MISSION FINFIT HAS BEEN LAUNCHED IN COLLABORATION WITH BANGALORE STARTUP FISDOM TO PROVIDE ITS CUSTOMERS AN ONLINE PLATFORM TO MANAGE THEIR PERSONAL WEALTH?
a) Lakshmi Vilas Bank
b) Kotak Mahindra Bank
c) ICICI Bank
d) Yes Bank

ANS - A
7. IN WHICH OF THE GIVEN CITIES, THE INDIA POST PAYMENT BANK HAS STARTED ITS PILOT SERVICES?
a) Pune and Indore
b) Chennai and Kochi
c) Raipur and Ranchi
d) Mysore and Gandhinagar

ANS - C
8. FOR WHICH CATEGORY OF NON IMMIGRANT VISA HOLDER, THE US HOUSE OF REPRESENTATIVES HAVE PASSED A LEGISLATION TO DOUBLE THE SALARY?
a) H-2B
b) H-1B
c) H-2A
d) H-1A

ANS - B
9. WHICH COUNTRY HAS BECOME THE FIRST IN THE WORLD TO PASS A BILL TO COMPLETELY STOP INVESTMENT IN FOSSIL FUEL?
a) Norway
b) Switzerland
c) Singapore
d) Ireland

ANS - D
10. IN WHICH CITY, THE CAB HAILING FIRM UBER HAS LAUNCHED ITS TWO-WHEELER AGGREGATION SERVICE UBERMOTO?
a) Hyderabad
b) Mysuru
c) Bangalore
d) Chennai


ANS - A

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 31 JANUARY"

Post a Comment

Popular Posts