Choose Your Language

Tuesday, February 7, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 FEB

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 FEB

1. IN WHICH CITY, THE PROGRAMME ON ‘INNER STRENGTH AND DISASTER RESILIENCE’ INAUGURATED BY KIREN RIJIJU HAD BEEN ORGANIZED?
a) Amritsar
b) Mumbai
c) Pune
d) New Delhi

ANS - D
2. WHICH AUTOMOTIVE MANUFACTURING COMPANY HAS LAUNCHED TAMO AS ITS SUB-BRAND AND A STARTUP TO DEVELOP FUTURISTIC VEHICLES?
a) Mahindra & Mahindra Limited
b) Tata Motors
c) Maruti Suzuki
d) Bajaj Auto Limited

ANS - B
3. HOW MANY FRAUD WEBSITES AND MOBILE APPLICATIONS HAVE BEEN SHUT DOWN BY THE UIDAI FOR OFFERING ILLEGAL AADHAAR RELATED SERVICES?
a) 50
b) 62
c) 20
d) 45

ANS - A
4. WHO HAS BEEN NAMED AS THE NEW MD & CEO OF THE NATIONAL STOCK EXCHANGE?
a) Pawan Sinha
b) Vishwajeet Rathore
c) Vikram Limaye
d) J.K. Garg

ANS - C
5. WHO HAS BEEN SWORN IN AS THE PRINCIPAL ECONOMIC ADVISER IN THE MINISTRY OF FINANCE BY THE APPOINTMENTS COMMITTEE OF THE CABINET?
a) Manjeet Singh
b) Sanjeev Sanyal
c) Atul Sengupta
d) Ravindra Das

ANS - B
6.  INDIA’S FIRST CENTRE OF EXCELLENCE IN AUTOMATION TECHNOLOGIES HAS BEEN SET UP IN WHICH STATE?
a) Gujarat
b) Himachal Pradesh
c) Rajasthan
d) Haryana

ANS - A
7.  WHO IS THE HEAD OF THE COMMITTEE CONSTITUTED BY MINISTRY OF AYUSH TO PREPARE A YOGA PROTOCOL FOR DIABETES CONTROL?
a) Dr. Basant Kumar Singh
b) Dr. Mantosh Kumar Jha
c) Dr. H.R. Nagendra
d) Dr. Gajendra Bharali

ANS - C
8.  THE WORLD’S LONGEST PASSENGER SERVICE FLIGHT WAS INAUGURATED BY WHICH COUNTRY?
a) United States
b) Iraq
c) India
d) Qatar

ANS - D
9.  WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW MD & CEO OF KPMG INDIA OPERATION?
a) Abhishek Tiwari
b) Arun M Kumar
c) Akhil Bansal
d) Navneet Prasad

ANS - B
10.  WHO HAS BEEN ELECTED AS THE LEGISLATIVE PARTY LEADER OF THE TAMIL NADU’S POLITICAL PARTY AIADMK?
a) V.Sathyabama
b) Vasanthi.M
c) Maragatham Kumaravel
d) Sasikala Natarajan

ANS - D



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 FEB"

Post a Comment

Popular Posts