Choose Your Language

Thursday, February 9, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 FEB

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 FEB

1. WHAT IS THE TOTAL OUTLAY OF THE CHIEF MINISTER SAMAGRA GRAMYA UNNAYAN YOJANA  LAUNCHED BY ASSAM GOVERNMENT?
a) Rs. 40000 crore
b) Rs. 30000 crore
c) Rs. 25000 crore
d) Rs. 35000 crore
ANS – B

2. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE MD AND CEO OF THE UJJIVAN SMALL FINANCE BANK?
a) Shinjini Kumar
b) R Baskar Babu
c) Manish Khera
d) Samit Ghosh

ANS - D
3. THE FIRST SMART POLICE STATION OF ANDHRA PRADESH HAS BEEN LAUNCHED IN WHICH CITY?
a) Guntur
b) Visakhapatnam
c) Tirupati
d) Vijayawada

ANS - A
4. WITH WHICH BANK, EARTHPORT PLC HAS SIGNED AN AGREEMENT TO ENABLE FASTER OUTBOUND CROSS-BORDER PAYMENTS FOR ITS CUSTOMERS?
a)  Yes Bank
b) ICICI Bank
c) Axis Bank
d) HDFC Bank

ANS - C
5. UJJIVAN SMALL FINANCE BANK HAS LAUNCHED ITS 5 PILOT BRANCHES IN WHICH INDIAN CITY?
a) Chennai
b) Mysuru
c) Kochi
d) Bengaluru

ANS - D
6.   “CIVIL SERVICE AWARDS” FOR EXCELLENCE IN PUBLIC ADMINISTRATION HAS BEEN RECENTLY LAUNCHED BY WHICH STATE GOVERNMENT?
a) Assam
b) Arunachal Pradesh
c) Manipur
d) Odisha

ANS - B
7.   THE 23RD INTERNATIONAL CONFERENCE & EXHIBITION ON TERRESTRIAL & SATELLITE BROADCASTING WAS HELD IN WHICH INDIAN CITY?
a) New Delhi
b) Chennai
c) Kolkata
d) Pune

ANS - A
8.   THE INDIA’S 1ST SOCIAL INNOVATION CENTRE THE ‘KAKATIYA HUB FOR SOCIAL INNOVATION’ HAS BEEN LAUNCHED IN WHICH STATE?
a) Kerala
b) Himachal Pradesh
c) Uttarakhand
d) Telangana

ANS - D
9.   WHICH COUNTRY WILL HOST THE 4TH BIMSTEC SUMMIT IN 2017?
a) Sri Lanka
b) India
c) Nepal
d) Bangladesh

ANS - C
10.   CHINA HAS SURPASSED WHICH COUNTRY TO BECOME THE WORLD’S LARGEST PRODUCER OF SOLAR ENERGY?
a) Germany
b) USA
c) France
d) United Kingdom

ANS - A


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 FEB "

Post a Comment

Popular Posts