Choose Your Language

Saturday, February 11, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 9 & 10 FEB

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 9 & 10 FEB

1. WHICH COUNTRY IS HOSTING THE 3-DAY IMPLEMENTATION AND ASSESSMENT GROUP MEETING OF THE GICNT PARTNER COUNTRIES?
a) Russia
b) India
c) United States
d) United Kingdom

ANS - B
2. WHICH OF THE FOLLOWING HAS BECOME THE FIRST STATE IN THE COUNTRY TO ESTABLISH A CASHLESS SYSTEM FOR DISTRIBUTION OF FOOD GRAINS?
a) Gujarat
b) Andhra Pradesh
c) Punjab
d) Haryana

ANS - A
3. THE BOOK TITLED ‘VEERAPPAN, CHASING THE BRIGAND’ WAS WRITTEN BY?
a) Ajit Doval
b) K Padmanabhaiah
c) Rajiv Mehrishi
d) K Vijay Kumar

ANS - D
4. WHICH STATE IS THE FIRST NORTH-EAST STATE TO IMPLEMENT THE E-CABINET SOLUTION FOR THE STATE CABINET MEMBERS?
a) Mizoram
b) Assam
c) Arunachal Pradesh
d) Meghalaya

ANS - C
5. IT IS WITH THIS COUNTRY THE UNION CABINET WAS APPRISED OF THE SIGNING OF A BILATERAL MOU IN THE FIELD OF SCIENCE, TECHNOLOGY AND INNOVATION.
a) France
b) Australia
c) Vietnam
d) Germany

ANS - A
6.  WHAT IS THE RANK OF INDIA IN THE 2017 INTERNATIONAL INTELLECTUAL PROPERTY INDEX RELEASED BY US CHAMBERS OF COMMERCE’S GLOBAL INTELLECTUAL PROPERTY CENTER?
a) 45
b) 37
c) 43
d) 41

ANS - C
7.  WHAT IS THE TOTAL OUTLAY OF THE ‘PRADHAN MANTRI GRAMIN DIGITAL SAKSHARTA ABHIYAN’ APPROVED BY PRIME MINISTER MODI?
a) Rs. 2,525.25 crore
b) Rs. 2,351.38 crore
c) Rs. 2,250.12 crore
d) Rs. 2,935.05 crore

ANS - B
8.  THE ANNUAL DESERT FESTIVAL IS A POPULAR ART AND CULTURAL FESTIVAL CELEBRATED IN WHICH PART OF RAJASTHAN?
a) Jaisalmer
b) Jaipur
c) Jodhpur
d) Ajmer

ANS - A
9.  WHO HAS BEEN ELECTED AS THE NEW PRESIDENT OF SOMALIA?
a) Mohamud Ibrihim Adan
b) Omar Abdirashid Ali
c) Mohamed Abdullahi Farmaajo
d) Hussein Kulmiye Afrah

ANS - C
10.  NATIONAL DEWORMING DAY IS OBSERVED ON WHICH DATE?
a) February 11
b) February 9
c) February 7
d) February 10


ANS - D

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 9 & 10 FEB"

Post a Comment

Popular Posts