Choose Your Language

Friday, March 17, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 MARCH

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 MARCH

1. UNDER THE ADARSH GRAM YOJANA LAUNCHED BY ARUNACHAL PRADESH, HOW MANY VILLAGES WILL BE TRANSFORMED INTO MODEL VILLAGES DURING 2017-18?
a) 120
b) 123
c) 125
d) 122

ANS - B
2. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW CHIEF JUSTICE OF THE CHHATTISGARH HIGH COURT?
a) Hemant Gupta
b) Rajendra Menon
c) Pradip Kumar Mohanty
d) Thottathil Radhakrishnan

ANS - D
3. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW CHAIRMAN OF THE CENTRAL WATER COMMISSION?
a) S.C. Mudgerikar
b) Ashwin K Mehta
c) Narendra Kumar
d) Harpreet Singh

ANS - C
4. WHAT IS THE NAME OF THE WHOLLY OWNED SUBSIDIARY INCORPORATED BY THE STATE BANK OF INDIA TO MANAGE ITS PREMISES AND ESTATE RELATED MATTERS?
a) SBI Infra Management Solutions Pvt. Ltd
b) SBI IT Infrastructure Management Services
c) SBI ESM Technologies Pvt Ltd
d) Macquarie SBI Infrastructure Management Pvt. Ltd.

ANS - A
5. WHO HAS BEEN APPOINTED TO BE THE NEW CHIEF JUSTICE OF JHARKHAND HIGH COURT?
a) Navaniti Prasad Singh
b) Pradip Kumar Mohanty
c) Rajendra Menon
d) Hemant Gupta

ANS - B
6.  THE TELANGANA GOVERNMENT PRESENTED RS ____ CR BUDGET ESTIMATE FOR THE YEAR 2017-18.
a) Rs. 1,49,646 cr
b) Rs. 120,395 cr
c) Rs. 170,521 cr
d) Rs. 1,50,250 cr

ANS - A
7.  THE RESERVE BANK OF INDIA HAS DECIDED TO LIFT ALL THE RESTRICTIONS ON CASH WITHDRAWAL LIMIT FROM SAVINGS BANK ACCOUNTS WITH EFFECT FROM WHICH DATE?
a) March 15, 2017
b) March 31, 2017
c) March 20, 2017
d) March 13, 2017

ANS - D
8.  WHO IS THE WINNER OF THE 2017 HERO INDIAN GOLF OPEN TOURNAMENT?
a) Arjun Atwal
b) Gaganjeet Bhullar
c) SSP Chawrasia
d) Anirban Lahiri

ANS - C
9.  WHO HAS BEEN NAMED TO BE THE NEXT CHAIRMAN OF THE HSBC HOLDINGS PLC?
a) Mark Tucker
b) Stuart Gulliver
c) D.Victor Bernard
d) Douglas Flint

ANS - A
10.  WHICH UNION CABINET MINISTER HAS BEEN GIVEN THE ADDITIONAL CHARGE OF THE DEFENCE MINISTRY BY PRESIDENT PRANAB MUKHERJEE?
a) Nitin Jairam Gadkari
b) Arun Jaitley
c) M. Venkaiah Naidu
d) Raj Nath Singh

ANS - B



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 MARCH"

Post a Comment

Popular Posts