Choose Your Language

Saturday, March 18, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 15 & 16 MARCH

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 15 & 16 MARCH

1. IN WHICH OF THE GIVEN STATES, GOVERNMENT HAS LAID THE FOUNDATION STONE OF BANANA RESEARCH CENTRE TO CATER TO THE NEEDS OF BANANA GROWERS?
a) Maharashtra
b) Tamil Nadu
c) Bihar
d) Madhya Pradesh

ANS - C
2. WHICH FINANCIAL INSTITUTION IS SET TO PROVIDE LOAN FOR THE UPCOMING REWA ULTRA MEGA SOLAR PROJECT IN MADHYA PRADESH?
a) International Monetary Fund
b) Asian Development Bank
c) Reserve Bank of India
d) World Bank

ANS - D
3. WHO HAS BEEN SWORN IN AS THE NEW CHIEF MINISTER OF GOA?
a) M. Venkaiah Naidu
b) Manohar Parrikar
c) Amit Shah
d) Laxmikant Parsekar

ANS - B
4. 51 YEAR OLD AMY KROUSE ROSENTHAL WHO DIED RECENTLY WAS A RENOWNED ____?
a) Journalist
b) Actor
c) Author
d) Singer

ANS - A
5. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW CHIEF EXECUTIVE OFFICER OF RELIANCE COMMERCIAL FINANCE LTD?
a) Ashok Mishra
b) Devang Mody
c) Deepak Jain
d) Pawan Kumar

ANS - B
6.  WHAT IS THE TOTAL PROPOSED BUDGET ESTIMATE FOR 2017-18 PRESENTED BY THE ANDHRA PRADESH GOVERNMENT?
a) Rs. 2,90,155 crore
b) Rs, 1,25,110 crore
c) Rs. 2,15,890 crore
d) Rs 1,56,999 crore

ANS - D
7.  A NEW TRADE INFRASTRUCTURE FOR EXPORT SCHEME WAS LAUNCHED BY THE GOVERNMENT FOR DEVELOPING EXPORT LINKED INFRASTRUCTURE. WHAT IS THE TOTAL COST ALLOCATED FOR THE SCHEME?
a) Rs. 615 crore
b) Rs. 600 crore
c) Rs. 820 crore
d) Rs. 750 crore

ANS - B
8.  THE KRISHI UNNATI MELA 2017 HAS BEEN ORGANIZED IN WHICH CITY?
a) Shimla
b) Bhopal
c) New Delhi
d) Panaji

ANS - C
9.  THE 3 DAY INTERNATIONAL VISION ZERO CONFERENCE ON OCCUPATIONAL, SAFETY AND HEALTH HAS BEEN ORGANIZED IN WHICH CITY?
a) New Delhi
b) Kolkata
c) Mumbai
d) Karnataka

ANS - A
10.  WHAT IS THE THEME OF THE WORLD CONSUMER RIGHTS DAY 2017?
a) Our Money, Our Rights
b) Fix Our Phone Rights
c) Building a Digital World Consumers can Trust
d) Antibiotics Off the Menu

ANS - C


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 15 & 16 MARCH"

Post a Comment

Popular Posts