Choose Your Language

Monday, March 20, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 MARCH

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 MARCH

1. THE MINISTRY OF LABOUR & EMPLOYMENT PROPOSED A DRAFT OF LABOUR CODE TO PROVIDE SOCIAL SECURITY COVER TO THE ENTIRE WORKFORCE IN THE COUNTRY. WHO IS THE UNION MINISTER OF LABOUR & EMPLOYMENT?
a) Bandaru Dattatreya
b) Sis Ram Ola
c) Mallikarjun Kharge
d) Narendra Singh Tomar

ANS - A
2. THE 1ST EDITION OF THE 3 DAY HARYANA SAHITYA SANGAM WAS HELD IN WHICH CITY OF HARYANA?
a) Kurukshetra
b) Panipat
c) Rohtak
d) Panchkula

ANS - C
3. THE TWO DAY 2017 GLOBAL MILLENNIUM SUMMIT WAS ORGANIZED IN WHICH COUNTRY?
a) Dubai, UAE
b) Canberra, Australia
c) Kathmandu,Nepal
d) Moscow,Russia

ANS - A
4. HOW MANY INDIAN WOMEN HAVE BEEN HONORED WITH THE 2017 ‘WOMEN ICONS’ AWARD AMONG THE 25 ASIAN WOMEN IN SINGAPORE FOR DEDICATING THEIR LIVES TO SOCIAL WORK?
a) 10
b) 11
c) 20
d) 15

ANS - B
5. WHO HAS BEEN SWORN IN AS THE NEW CHIEF MINISTER OF UTTARAKHAND?
a) Harak Singh Rawat
b) Madan Kaushik
c) Dhan Singh Rawat
d) Trivendra Singh Rawat

ANS - D
6.  STATE OWNED PSU, NTPC COMMISSIONED THE SECOND UNIT OF 660 MW OF MOUDA SUPER THERMAL POWER STATION STAGE-II. MOUDA SUPER THERMAL POWER STATION IS LOCATED IN WHICH STATE?
a) Tamil Nadu
b) West Bengal
c) Karnataka
d) Maharashtra

ANS - D
7.  WHO HAS BEEN SWORN IN AS THE NEW CHIEF MINISTER OF UTTAR PRADESH?
a) Keshav Prasad Maurya
b) Yogi Adityanath
c) Raj Nath Singh
d) Amit Shah

ANS - B
8.  WHAT WAS THE THEME OF THE 2017 INTERNATIONAL BUDDHIST CONFERENCE?
a) Buddhism in the 21st Century
b) Fountain of Buddhism and World Peace
c) Buddhism for Conflict Avoidance and Peace Building
d) Connecting World with Buddhism

ANS - A
9.  THE FIRST MADE-IN-INDIA TRAIN NAMED ________ WAS FLAGGED OFF FROM THE DADAR STATION TO BORIVALI AT LOKMANYA TILAK TERMINUS.
a) Vani
b) Mahasweta
c) Medha
d) Bharti

ANS - C
10.  DILIP SHANGHVI WHO HAS BEEN APPOINTED BY THE GOVERNMENT AS A MEMBER ON THE WESTERN AREA LOCAL BOARD OF RESERVE BANK OF INDIA, SERVES AS THE MD OF WHICH COMPANY?
a) Accenture
b) Sun Pharmaceuticals
c) Ranbaxy
d) Larson & Turbo

ANS - B



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 MARCH"

Post a Comment

Popular Posts