Choose Your Language

Friday, March 24, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 23 & 24 MARCH

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 23 & 24 MARCH

1. WHAT IS THE THEME OF THE 2017 WORLD WATER DAY?
a) Why Waste Water?
b) Water and Sustainable Development
c) Better Water, Better Jobs
d) Water and Jobs

ANS - A
2. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW CHIEF FINANCIAL OFFICER OF THE INTERNATIONAL CRICKET COUNCIL?
a) Gurdeep Singh
b) Ankur Khanna
c) Jayesh Pundit
d) Subhash Rathore

ANS - B
3. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE INTERIM DIRECTOR GENERAL OF THE INTERNATIONAL SOLAR ALLIANCE ON A FULL TIME BASIS?
a) Nripendra Puri
b) Girish Chowdhary
c) Ramesh Verma
d) Upendra Tripathy

ANS - D
4. WHICH AMONG THE GIVEN MOBILE COMPANY HAS LAUNCHED THE MOBILE PAYMENT SERVICE FOR THE FIRST TIME IN INDIA?
a) Sony Mobile
b) Microsoft
c) Samsung Electronics
d) Apple Inc

ANS - C
5. ASSAM GOVERNMENT HAS SET A TARGET TO TRANSFORM MAJULI INTO INDIA’S FIRST CARBON NEUTRAL DISTRICT BY WHICH YEAR?
a) 2023
b) 2020
c) 2019
d) 2021

ANS - B
6.  WHO HAS BEEN AWARDED THE 2017 ABEL PRIZE?
a) Andrew J. Wiles
b) Yves Meyer
c) Yakov Sinai
d) Louis Nirenberg

ANS - B
7.  WHAT IS THE THEME OF THE 2017 WORLD METEOROLOGICAL DAY?
a) Weather and Climate: Engaging Youth
b) Climate Knowledge for Climate Action
c) Hotter, Drier, Wetter, Face the Future
d) Understanding Clouds

ANS - D
8.  WHO IS THE WINNER OF THE 2017 INTERNATIONAL SHOOTING SPORT FEDERATION SHOTGUN WORLD CUP, MEXICO, IN MEN’S DOUBLE TRAP EVENT?
a) Ankur Mittal
b) Subhankar Pramanick
c) Gagan Narang
d) Rajyavardhan Singh Rathore

ANS - A
9.  HOW MUCH AMOUNT HAS BEEN APPROVED BY THE GOVERNMENT FOR THE DEVELOPMENT OF 403 KMS OF NATIONAL HIGHWAYS IN MEGHALAYA AND MIZORAM DURING A CABINET MEETING?
a) Rs. 5,999 cr
b) Rs 6,721 cr
c) Rs. 6,500 cr
d) Rs. 7,120 cr

ANS - B
10.  NAME THE INDIAN JOURNALIST WHO HAS BEEN CONFERRED WITH THE INAUGURAL KULDIP NAYAR JOURNALISM AWARD?
a) Rohit Sardana
b) Barkha Dutt
c) Ravish Kumar
d) Sudhir Choudhary


ANS - C

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 23 & 24 MARCH"

Post a Comment

Popular Posts