Choose Your Language

Wednesday, April 26, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 23 & 24 APRIL

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 23 & 24 APRIL

1. UNION MINISTRY OF RURAL DEVELOPMENT HAS ACHIEVED A MILESTONE BY SUCCESSFULLY GEO-TAGGING HOW MANY ASSETS CREATED UNDER MAHATMA GANDHI NATIONAL RURAL EMPLOYMENT GUARANTEE ACT?
a) 75 lakh assets
b) 1 crore assets
c) 2 crore assets
d) 50 lakh assets

ANS - B
2. IN WHICH STATE FIRST INDIA INDONESIA ENERGY FORUM WAS HELD ON APRIL 20, 2017
a) Bengaluru, India
b) New Delhi, India
c) Bandung, Indonesia
d) Jakarta, Indonesia

ANS - D
3. THE GOVERNMENT HAS RAISED OVER RS 1,200 CR THROUGH THE SALE OF 9.2% STAKE IN WHICH PUBLIC SECTOR ENTERPRISE?
a) North Eastern Electric Power Corporation
b) Garden Reach Shipbuilders & Engineers
c) National Aluminium Company Limited
d) Mazagon Dock Shipbuilders

ANS - C
4. WHICH VETERAN ACTRESS HAS RECEIVED THE LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD AT THE 80TH BENGAL FILM JOURNALISTS’ ASSOCIATION AWARDS?
a) Moushumi Chatterjee
b) Moon Moon Sen
c) Jaya Bachchan
d) Sharmila Tagore

ANS - A
5. ‘EARTH DAY’ IS CELEBRATED ON WHICH DATE EVERY YEAR?
a) 23rd April
b) 21st April
c) 20th April
d) 22nd April

ANS - D
6.  AS PER ‘MIGRATION AND DEVELOPMENT BRIEF’ RELEASED BY WORLD BANK, WHICH COUNTRY IS THE WORLD’S LARGEST REMITTANCE RECIPIENT FOR THE YEAR 2016?
a) India
b) China
c) Mexico
d) Philippines

ANS - A
7.  WHICH STATE GOVT. HAS DECIDED TO SET UP 40 YOGA WELLNESS CENTRES IN 40 DISTRICTS OF THE STATE?
a) Madhya Pradesh
b) Rajasthan
c) Gujarat
d) Uttar Pradesh

ANS - D
8.  GOVT. HAS ANNOUNCED THAT DECLARATIONS BY BLACK MONEY HOLDERS ABOUT TAX PAYMENT AND DEPOSITS UNDER THE PRADHAN MANTRI GARIB KALYAN YOJANA CAN BE MADE TILL:
a) May 25, 2017
b) May 31, 2017
c) May 10, 2017
d) May 15, 2017

ANS - C
9.  WHICH STATE HAS BEEN SELECTED FOR KRISHI KARMAN AWARD 2015-16 FOR HIGHEST PRODUCTION OF WHEAT?
a) Haryana
b) Madhya Pradesh
c) Uttar Pradesh
d) Punjab

ANS - B
10.  WHICH VESSEL OF INDIAN NAVY IS ON A TWO-MONTH DEPLOYMENT IN THE SRI LANKAN WATERS FOR JOINTLY UNDERTAKING A HYDROGRAPHIC SURVEY OF WELIGAMA BAYWITH SRI LANKAN NAVY?
a) INS Jamuna
b) INS Sarvekshak
c) INS Darshak
d) INS Sutlej


ANS - C

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 23 & 24 APRIL"

Post a Comment

Popular Posts