Choose Your Language

Monday, April 3, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 30 & 31 MARCH

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 30 & 31 MARCH

1. Third G-20 framework working group meet was held at?
a) Bhopal,Madhya Pradesh
b) Kochi, Kerala
c) Varanasi, Uttar Pradesh
d) Jaipur, Rajasthan

ANS - C
2. Govt. of Jharkhand has signed Tripartite MoU with Airports Authority of India and ___for Development of Deoghar Airport in Jharkhand?
a) Defense Research and Development Organization
b) GMR Infrastructure
c) International Monetary Fund
d) Asian Development Bank

ANS - A
3. Kerala, Tripura & Arunachal Pradesh have become the part of the Ujwal DISCOM Assurance Yojana. Including these, total how many states have now joined UDAY?
a) 23 states
b) 26 states
c) 25 states
d) 24 states


ANS - B
4. Which Balkan country, is set to become the 29th member of the North Atlantic Treaty Organization soon after US senate ratifies its pending membership?
a) Monetenegro
b) Croatia
c) Romania
d) Albania

ANS - A
5. Which public sector bank has recently launched ‘Unnati’ credit card?
a) Punjab National Bank
b) Indian Bank
c) Bank of Baroda
d) State Bank of India

ANS - D
6.  Chief Minister of which state has officially launched the LED Lights, Energy Saving Fans Distribution scheme?
a) Assam
b) Uttarakhand
c) Himachal Pradesh
d) Jharkhand

ANS - C
7.  Which institute has signed MoU with Indian Army to enhance Critical Technological Areas?
a) IIT – Madras
b) IIT – Guwahati
c) IIT – Kharagpur
d) IIT – Kanpur

ANS - A
8.  Name the veteran Pakistani banker who has become the first female to be appointed as the President and CEOof one of the largest commercial bank of Pakistan?
a) Farida Anwar       
b) Sima Kamil
c) Heena Masood
d) Rubina Khan

ANS - B
9.  Which book on history of Indian Railways has been jointly authored by Shri Bibek Debroy, Shri Sanjay Chadha & Ms. Vidya Krishnamurthi?
a) “Indian Railway-Inside Out”
b) “Indian Railway-The Epic Journey”
c) “Indian Railway-The weaving of a National Tapestry”
d) “Indian Railway-The Rare Jewel”

ANS - C
10.  Airports Authority of India has been awarded India Pride Awards 2016 -17 for “Excellence in Infrastructure Development” in the category of Public Sector Undertaking by which daily newspaper?
a) Times of India
b) Indian Express
c) The Hindu
d) Dainik Bhaskar

ANS - D


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 30 & 31 MARCH"

Post a Comment

Popular Posts