Choose Your Language

Tuesday, April 11, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 9 & 10 APRIL

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 9 & 10 APRIL

1. TWO-DAY NATIONAL TB SUMMIT, FOR RAISING AWARENESS AND INCREASING MOMENTUM TO FIGHT AGAINST TB WAS HELD IN?
a) Bengaluru, Karnataka
b) Dharamshala, Himachal Pradesh
c) Nagpur, Maharashtra
d) Panaji, Goa

ANS - B
2. WHO AMONG THE FOLLOWING IS SET TO BECOME THE UNITED NATIONS’ YOUNGEST-EVER ‘MESSENGER OF PEACE’?
a) Malala Yousafzai
b) Mark Zuckerberg
c) Virat Kohli
d) Selena Gomez

ANS - A
3. WHICH PRIVATE SECTOR BANK HAS ANNOUNCED THE LAUNCH OF ITS UNIFIED PAYMENTS INTERFACE ON CHILLR?
a) Kotak Mahindra Bank
b) Bandhan Bank
c) HDFC Bank
d) Yes Bank

ANS - C
4. WHICH PRIVATE SECTOR BANK HAS ANNOUNCED THE OPENING OF ITS IFSC BANKING UNIT AT THE GUJARAT INTERNATIONAL FINANCE TEC-CITY?
a) Karur Vysya Bank
b) RBL Bank
c) IDFC Bank
d) Federal Bank

ANS - B
5. WHICH WEB PORTAL AND MOBILE APPLICATION HAS BEEN INAUGURATED BY UNION HOME MINISTER RAJNATH SINGH, TO ENABLE THE WILLING DONORS TO CONTRIBUTE TOWARDS THE FAMILY OF SOLDIERS WHO SACRIFICED HIS/HER LIFE IN LINE ON DUTY?
a) ‘Veer Sipahi’
b) ‘Shaheedo ko Salaam’
c) ‘Sainik Kosh’
d) ‘Bharat ke Veer’

ANS - D
6.  M VENKAIAH NAIDU UNION MINISTER OF HOUSING & URBAN POVERTY ALLEVIATION, LAUNCHED 352 HOUSING PROJECTS IN 53 CITIES ACROSS 17 STATES. TOTAL HOW MANY HOUSES WILL BE CONSTRUCTED UNDER THESE PROJECTS?
a) 4 lakh
b) 1 lakh
c) 3 lakh
d) 2 lakh

ANS - D
7.  UNION MINISTER FOR INFORMATION AND BROADCASTING M. VENKAIAH NAIDU INAUGURATED THE THREE-DAY NATIONAL CHILDREN’S FILM FESTIVAL IN:
a) Kochi, Kerala
b) Dharamshala, Himachal Pradesh
c) Visakhapatnam, Andhra Pradesh
d) Panaji, Goa

ANS - C
8.  WEST BURDWAN HAS BEEN DECLARED AS 23RD DISTRICT OF WHICH INDIAN STATE?
a) West Bengal
b) Telangana
c) Andhra Pradesh
d) Madhya Pradesh

ANS - A
9.  UTTAR PRADESH GOVERNMENT HAS GIVEN ITS APPROVAL TO BUILD A MUSIC VILLAGE NAMED ‘BISMILLAH KHAN SANGEET GRAM’. USTAD BISMILLAH KHAN WAS AN EXPONENT OF WHICH MUSICAL INSTRUMENT?
a) Tabla
b) Flute
c) Sitar
d) Shehnai

ANS - D
10.  INDIA HAS WON 12 MEDALS AT ASIAN YOUTH CHESS CHAMPIONSHIP WHICH WAS HELD IN:
a) Tokyo, Japan
b) Tashkent, Uzbekistan
c) Moscow, Russia
d) Bangkok, Thailand

ANS - B


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 9 & 10 APRIL"

Post a Comment

Popular Posts