Choose Your Language

Sunday, May 21, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 MAY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 MAY

1. WHICH CITY WILL HOST BIGGEST EVER INTERNATIONAL YOGA DAY EVENT ON THE JUNE 21, 2017?
a) Ahmedabad
b) Kochi
c) Varanasi
d) Jaipur

ANS - A
2. NATIONAL HIGHWAYS AUTHORITY OF INDIA HAS RAISED RS. ____ CR THROUGH MASALA BONDSAT LONDON STOCK EXCHANGE?
a) Rs. 2000 crore
b) Rs. 5000 crore
c) Rs. 4000 crore
d) Rs. 3000 crore

ANS - D
3. WHICH FORMER INDIAN CRICKETER HAS BEEN RECENTLY AWARDED AN HONORARY LIFE MEMBERSHIP TO THE MARYLEBONE CRICKET CLUB?
a) Anil Kumble
b) Javagal Srinath
c) VVS Laxman
d) Ajay Jadeja

ANS - C
4. HUBERT MINNIS HAS BEEN ELECTED AS NEW PRIME MINISTER OF?
a) Mexico
b) Bahamas
c) Cuba
d) Peru

ANS - B
5. WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN ELECTED AS THE CHAIRMAN OF FIFA GOVERNANCE COMMITTEE?
a) Justice Vishwas Rao
b) Justice Manish Oswal
c) Justice Anath Parekh
d) Justice Mukul Mudgal

ANS - D
6.  UNION HOME MINISTER RAJNATH SINGH, CHAIRED THE NORTHERN ZONAL COUNCIL MEETING HELD IN?
a) Chandigarh
b) Amritsar
c) New Delhi
d) Shimla

ANS - A
7.  DISHA MICROFIN, HAS RECEIVED FINAL LICENSE FROM THE RESERVE BANK OF INDIA TO SET UP A SMALL FINANCE BANK. IT WILL COMMENCE OPERATION FROM JULY 2017 UNDER THE NAME OF?
a) Micro Nivesh Small Finance Bank
b) Pragati Small Finance Bank
c) Fincare Small Finance Bank
d) Unnati Small Finance Bank

ANS - C
8.  WHICH AMONG THE FOLLOWING WILL BE THE FIRST INDIAN CITY TO GET ELECTRIC RADIO CABS?
a) Bengaluru
b) Kolkata
c) Hyderabad
d) Nagpur

ANS - D
9.  THE APPOINTMENTS COMMITTEE OF THE CABINET HAS APPROVED APPOINTMENT OF SENIOR BUREAUCRATS ________AND _______AS MEMBERS IN THE CENTRAL BOARD OF EXCISE AND CUSTOMS?
a) R K Mahajan and Sudhir Krishnan
b) R K Mahajan and Mahender Singh
c) Lokesh Reddy and Mahender Singh
d) Mahender Singh and Sudhir Krishnan

ANS - B
10.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN APPOINTED AS CHANCELLOR OF JAWAHARLAL NEHRU UNIVERSITY FOR A FIVE-YEAR TERM?
a) Arjun Nehwal
b) Pravin Mehta
c) V K Saraswat
d) Pramit Joshi

ANS - C


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 MAY"

Post a Comment

Popular Posts