Choose Your Language

Tuesday, May 2, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 29 & 30 APRIL

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 29 & 30 APRIL

1. TOTAL INVESTMENTS SO FAR APPROVED UNDER PRADHAN MANTRI AWAS YOJANA (URBAN) HAVE CROSSED RS. ___?
a) One lakh crore
b) Three lakh crore
c) Four lakh crore
d) Two lakh crore

ANS - A
2. ________HAS LAUNCHED DIGITAL GOLD IN COLLABORATION WITH ACCREDITED REFINERY MMTC-PAMP, WHICH ALLOWS USERS TO BUY, SELL AND EVEN STORE GOLD?
a) PayUmoney
b) Mobikwik
c) Freecharge
d) Paytm

ANS - D
3. WHAT WAS THE 2017 THEME OF ‘WORLD DAY FOR SAFETY AND HEALTH AT WORK’,?
a) Making Decent Work a Reality
b) Optimize the collection and use of Occupational Safety and Health data.
c) Promoting Safety and Health in a Green Economy
d) Workplace Stress: a collective challenge

ANS - B
4. INDIA’S FIRST EVER TRANSGENDER SPORTS MEET WAS HELD IN WHICH STATE?
a) Maharashtra
b) Andhra Pradesh
c) Kerala
d) Tamil Nadu

ANS - C
5. INDIA’S FIRST BOOK VILLAGE WILL BE INAUGURATED IN WHICH VILLAGE OF MAHARASHTRA?
a) Bhilar
b) Andharwadi
c) Chikhali
d) Beldari

ANS - A
6.  WHICH COUNTRY HAS PLACED INDIA IN ITS ‘PRIORITY WATCH LIST’ FOR NOT PROVIDING ADEQUATE PROTECTION TO INTELLECTUAL PROPERTY RIGHTS?
a) Japan
b) US
c) France
d) Germany

ANS - B
7.  WHICH INTERNATIONAL ORGANISATION HAS STATED THAT GOODS AND SERVICES TAX, THE LANDMARK TAX REFORM TO BE IMPLEMENTED FROM 1 JULY, WOULD HELP RAISE INDIA’S GDP GROWTH RATE TO ABOVE 8%?
a) International Monetary Fund
b) World Bank
c) New Development Bank
d) Asian Development Bank

ANS - A
8.  A SMALL PANCHAYAT WARD IN____ BECAME INDIA’S 1ST DIGITALISED PANCHAYAT WARD?
a) Punjab
b) Telangana
c) Kerala
d) Rajasthan

ANS - C
9.  WHICH 2 INDIAN-AMERICANS ARE AMONG 46 EMERGING COLLEGE AND UNIVERSITY LEADERS SELECTED BY AMERICAN COUNCIL ON EDUCATION FOR ITS PRESTIGIOUS FELLOWSHIP?
a) Sanjana Rai and Sundeep Muppidi
b) Sanjana Rai and Rajesh Nair
c) Ritu Raju and Rajesh Nair
d) Ritu Raju and Sundeep Muppidi

ANS - D
10.  WHICH AMONG THE FOLLOWING INDIAN COAST GUARD SHIP WAS DECOMMISSIONED ON APRIL 28?
a) ICGS Veera
b) ICGS Varuna
c) ICGS Varad
d) ICGS Varaha

ANS - C


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 29 & 30 APRIL"

Post a Comment

Popular Posts