Choose Your Language

Tuesday, June 6, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 1 & 2 JUNE

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 1 & 2 JUNE

1. DEFENCE MINISTER ARUN JAITLEY INAUGURATED (THROUGH VIDEO-LINK) A GRID-CONNECTED SOLAR POWER PLANT OF 16 MW CAPACITY AT THE ORDINANCE FACTORY IN?
a) Andhra Pradesh
b) Haryana
c) Bihar
d) Telangana

ANS - D
2. THE INDIAN MOBILE CONGRESS WILL BE HELD FROM 27TH – 29TH SEPTEMBER 2017, IN WHICH CITY?
a) Kolkata
b) Mumbai
c) Delhi
d) Kochi

ANS - C
3. UNION MINISTRY OF EARTH SCIENCES HAS ANNOUNCED THAT INDIA IS ALL SET TO LAUNCH ‘DEEP OCEAN MISSION’BY?
a) April 2018
b) Janaury 2018
c) June 2018
d) July 2017

ANS - B
4. 70TH WORLD HEALTH ASSEMBLY WAS HELD FROM 22ND TO 31ST MAY 2017 IN?
a)Geneva, Switzerland
b) London, UK
c) Paris, France
d) New York, US

ANS - A
5. WHICH PUBLIC SECTOR BANK SIGNED A $100 MILLION LOAN AGREEMENT WITH ASIAN DEVELOPMENT BANK TO FINANCE LARGE SOLAR ROOFTOP SYSTEMS ON INDUSTRIAL AND COMMERCIAL BUILDINGS THROUGHOUT INDIA?
a) Syndicate Bank
b) Bank of India
c) Punjab National Bank
d) Bank of Baroda

ANS - C
6.  UNION MINISTER OF FOOD PROCESSING INDUSTRIES, HARSIMRAT KAUR BADAL INAUGURATED A MEGA FOOD PARK AT RAYAGADA DISTRICT OF?
a) Odisha
b) Madhya Pradesh
c) Telangana
d) Rajasthan

ANS - A
7.  WHICH STATE GOVERNMENT LAUNCHED ITS OWN OFFICIAL DIGITAL WALLET?
a) Andhra Pradesh
b) Telangana
c) Karnataka
d) Kerala

ANS - B
8.  INDIA HAS RANKED ____ OUT OF 163 COUNTRIES ON GLOBAL PEACE INDEX 2017 PUBLISHED BY THE INSTITUTE OF ECONOMICS AND PEACE.
a) 147th
b) 157nd
c) 137th
d) 142nd

ANS - C
9.  AS PER GOVERNMENT DATA RELEASED, INDIA’S GROSS DOMESTIC PRODUCT GREW AT WHAT RATE IN FOURTH QUARTER OF FINANCIAL YEAR 2016-17?
a) 6.5%
b) 6.3%
c) 6.4%
d) 6.1%

ANS - D
10.  NAAC OF INDIA RECEIVED PRESTIGIOUS INTERNATIONAL AWARD OF ASIA PACIFIC QUALITY NETWORK TITLED “APQN QUALITY AWARD 2017 FOR INTERNATIONAL CO-OPERATION IN QUALITY ASSURANCE” IN MOSCOW, RUSSIA. ABBREVIATION NAAC STANDS FOR?
a) National Assessment and Accreditation Council
b) National Assessment and Accountability Council
c) National Authority and Accountability Council
d) National Assessment and Aggregation Council

ANS - A


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 1 & 2 JUNE"

Post a Comment

Popular Posts