Choose Your Language

Saturday, June 17, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 JUNE

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 JUNE

Q1. THE COUNCIL OF SCIENTIFIC AND INDUSTRIAL RESEARCH HAS ENTERED INTO AN AGREEMENT WITH THE METAL INDUSTRIES DEVELOPMENT INSTITUTE,LOCATED IN ______TO IMPLEMENT A TWINNING PROGRAMME.
a) Algeria
b) Nigeria
c) Somalia
d) Ethiopia

ANS - D
Q2. WHO AMONG THE FOLLOWING HAS WON THE LITTLE MISS UNIVERSE 2017 BEAUTY PAGEANT?
a) Prachi Brahmbhatt
b) Vaneeta Deshmukh
c) Padmalaya Nanda
d) Renisha Fernandes

ANS - C
Q3. WHO AMONG THE FOLLOWING F1 DRIVER HAS WON CANADIAN GRAND PRIXFOR THE SIXTH TIME?
a) Daniel Ricciardo
b) Sebastian Vettel
c) Lewis Hamilton
d) Nico Rosberg

ANS - B
Q4. C NARAYANA REDDY, WHO PASSED AWAY ON JUNE 12, 2017, WAS A?
a) Telugu poet and writer
b) Politician
c) Human Rights Activist
d) Sports Journalist

ANS - A
Q5. WHAT WAS THE THEME OF WORLD DAY AGAINST CHILD LABOUR 2017?
a) Child Labour and Modern Day Conflicts
b) Spreading Education to curb Child Labour
c) In conflicts and disasters, protect children from child labour
d) Raise your voice against child labour

ANS - C
Q6.  WHICH STATE GOVERNMENT HAS SIGNED A MOU WITH THE BRITISH COUNCIL TO ENHANCE QUALITY OF EDUCATION IN THE STATE?
a) Tripura
b) Assam
c) Sikkim
d) Mizoram

ANS - C
Q7.  THE CENTRE HAS APPROVED PROPOSALS FOR SETTING UP OF _____ AYURVEDA, UNANI, SIDDHA, AND HOMEOPATHY HOSPITALS ACROSS THE COUNTRY.
a) 250
b) 150
c) 200
d) 100

ANS - D
Q8.  G7 ENVIRONMENT MINISTERS MEETING WAS HELD ON 11TH AND 12TH JUNE, 2017 IN?
a) France
b) Italy
c) Canada
d) Germany

ANS - B
Q9.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN NAMED BY INSURANCE REGULATORY AND DEVELOPMENT AUTHORITY OF INDIA TO MANAGE THE AFFAIRS OF SAHARA INDIA LIFE INSURANCE?
a) J B Sitharaman
b) H K Parekh
c) R K Sharma
d) L V Narayanan

ANS - C
Q10.  JITU RAI AND HEENA SIDHU ARE ASSOCIATED WITH WHICH SPORT?
a) Shooting
b) Boxing
c) Swimming
d) Wrestling

ANS - A


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 JUNE"

Post a Comment

Popular Posts