Choose Your Language

Friday, June 23, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 JUNE

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 JUNE

1. THE CENTRAL RESERVE POLICE FORCE LAUNCHED A 24×7 HELPLINE, ______ IN SRINAGAR WITH AN AIM TO HELP CITIZENS?
a) ‘Madadgar’
b) ‘Saathi’
c) ‘Shantidoot’
d) ‘Dost’

ANS - A
2. EXTERNAL AFFAIRS MINISTER SUSHMA SWARAJ INAUGURATED ‘KIP’ FOR YOUNG OVERSEAS INDIANS AT A FUNCTION IN NEW DELHI. ABBREVIATION KIP STANDS FOR?
a) Knowledge India Programme
b) Know India Programme
c) Know India Portal
d) Knowledge Information Programme

ANS - B
3. WHICH AMONG THE FOLLOWING IS THE 6TH BANK AGAINST WHICH THE RESERVE BANK OF INDIA HAS INITIATED PROMPT CORRECTIVE ACTION?
a) Allahabad Bank
b) Corporation Bank
c) Bank of Maharashtra
d) Bank of India

ANS - C
4. WHICH COMPANY ANNOUNCED COMMISSIONING OF A 50-MEGAWATT SOLAR PV PLANT IN MAHOBA DISTRICT, UTTAR PRADESH, UNDER THE NATIONAL SOLAR MISSION SCHEME?
a) Reliance Power
b) NTPC
c) BHEL
d) Adani Group

ANS - D
5. BOARD OF GOVERNORS OF THE AIIB AT THEIR 2ND ANNUAL MEETING ANNOUNCED THAT ITS THIRD ANNUAL MEETING WILL BE HELD IN _____?
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Kochi
d) Chennai

ANS - A
6.  PIYUSH GOYAL, MINISTER OF STATE (I/C) FOR POWER, COAL, NEW AND RENEWABLE ENERGY AND MINES LAUNCHED THE ECBC 2017 WHICH PRESCRIBES THE ENERGY PERFORMANCE STANDARDS FOR NEW COMMERCIAL BUILDINGS TO BE CONSTRUCTED ACROSS INDIA. ABBREVIATION ECBC STANDS FOR?
a) Estimated Conservation Building Code 2017
b) Energy Costing Building Code 2017
c) Energy Conversion Building Code 2017
d) Energy Conservation Building Code 2017

ANS - D
7.  VEDANTA GROUP AND JHARKHAND STATE MINERAL DEVELOPMENT CORPORATION HAS SIGNED A MOU TO JOINTLY SET UP A STEEL PLANT IN WHICH DISTRICT OF JHARKHAND?
a) Bokaro
b) Dhanbad
c) West Singhbhum
d) Deoghar

ANS - C
8.  WHICH BOLLYWOOD ACTOR HAS BEEN ROPED IN BY GOVERNMENT TO PROMOTE GOODS AND SERVICES TAX, AHEAD OF THE SWEEPING TAX REFORM’S IMPLEMENTATION SCHEDULED FROM JULY 1, 2017?
a) Salman Khan
b) Amitabh Bachchan
c) Shah Rukh Khan
d) Amir Khan

ANS - B
9.  MINISTER FOR SCIENCE & TECHNOLOGY, DR. HARSHVARDHAN LAUNCHED WHICH MOBILE APP IN NEW DELHI?
a) “Celebrating Yoga”
b) “Yoga for Health”
c) “Yoga for Life”
d) “Yoga and Society”

ANS - A
10.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS WON INDONESIA OPEN 2017 SUPER SERIES BADMINTON TOURNAMENT IN MEN’S SINGLES CATEGORY?
a) Parupalli Kashyap
b) Kidambi Srikanth
c) Pankaj Ahuja
d) Aditya Joshi

ANS - B






Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 JUNE"

Post a Comment

Popular Posts