Choose Your Language

Saturday, July 15, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 11 & 12 JULY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 11 & 12 JULY

1. THE GOVERNMENT HAS MERGED THE URBAN DEVELOPMENT AND HOUSING AND URBAN POVERTY ALLEVIATION MINISTRIES. THE MERGED MINISTRY WILL NOW BE KNOWN AS?
a) Ministry of Housing Assistance  and Urban Development
b) Ministry of Housing and Urban Revival
c) Ministry of Affordable Housing and Poverty Alleviation
d) Ministry of Housing and Urban Affairs

ANS - D
2. MINISTRY OF HEALTH AND FAMILY WELFARE HAS SIGNED A MEMORANDUM OF UNDERSTANDING WITH WHICH STATE GOVERNMENT TO FORMALIZE ITS SUPPORT TO SET UP A STATE-OF-THE-ART CENTRE OF EXCELLENCE IN TRANSFUSION MEDICINE IN STATE’S CAPITAL?
a) Madhya Pradesh
b) Assam
c) West Bengal
d) Andhra Pradesh

ANS - C
3. FINANCE MINISTER ARUN JAITLEY LAUNCHED A NEW INCOME TAX PAYER E-SERVICE MODULE CALLED?
a) Aaykar Stambh
b) Aaykar Setu
c) Aaykar Nivaran
d) Aaykar Sahayak

ANS - B
4. GOVERNMENT HAS EXEMPTED THE IMPORT OF WHICH ITEMS FROM THE GOODS AND SERVICES TAX?
a) Aircrafts, aircraft engines and other aircraft parts
b) Building construction material
c) Hybrid car engines and components
d) Heavy engineering machines

ANS - A
5. WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN BESTOWED WITH THE SPORTSPERSON OF THE YEAR AWARD AT THE ‘MARUTI SUZUKI SPORTSPERSON OF THE YEAR’ CHARITY GALA AWARDS?
a) Saina Nehwal
b) M S Dhoni
c) P V Sindhu
d) Virat Kohli

ANS - C
6.  WHICH ENTITY HAS SIGNED A MOU WITH DIRECTORATE GENERAL FACTORY ADVICE SERVICE & LABOUR INSTITUTES FOR COLLABORATION ON OCCUPATIONAL HEALTH AND PREVENTION OF OCCUPATIONAL INJURIES AND DISEASES?
a) Life Insurance Corporation of India
b) NITI Aayog
c) Employee’s State Insurance Corporation
d) International Labour Organization

ANS - C
7.  WHICH STATE GOVERNMENT HAS ANNOUNCED TO SET UP AN INTERNATIONAL STANDARD SPORTS CITY IN THE STATE CAPITAL?
a) Karnataka
b) Odisha
c) Kerala
d) Goa

ANS - B
8.  WHICH AMONG THE FOLLOWING BECAME THE 2ND STATE TO LAUNCH E-RTI PORTAL THAT WILL ENABLE CITIZENS TO FILE ONLINE RIGHT TO INFORMATION?
a) Delhi
b) Himachal Pradesh
c) Madhya Pradesh
d) Manipur

ANS - A
9.  ACCORDING TO OECD-FAO AGRICULTURAL OUTLOOK 2017-2026, RELEASED BY ORGANISATION FOR ECONOMIC COOPERATION AND DEVELOPMENT AND FOOD AND AGRICULTURE ORGANIZATION OF THE UNITED NATIONS, WHICH COUNTRY WILL BE THE WORLD’S LARGEST MILK PRODUCER BY 2026?
a) New Zealand
b) Australia
c) Denmark
d) India

ANS - D
10.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS TAKEN OVER AS DIRECTOR-GENERAL OF THE DIRECTORATE OF REVENUE INTELLIGENCE?
a) Mukul Kumar Nayak
b) Debi Prasad Dash
c) Prakash Chand Ghelot
d) Rakesh Nath Dubey

ANS - B

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 11 & 12 JULY"

Post a Comment

Popular Posts